Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVIJEZDA 80-IH

Sjećate li se slatkice iz 'Gremlina'? Evo kako danas izgleda i čime se bavi

Foto: Profimedia
1/6
07.10.2020.
u 09:21

Tijekom audicije za film "The Big Chill" iz 1983. Cates je upoznala glumca Kevina Klinea .Phoebe je izgubila ulogu koju je dobila Meg Tiily, no dobila je vezu s Klineom

Sjećate li se Phoebe Cates? Glumica je početkom 80-ih godina bila velika glumačka zvijezda, a posebno je pamtimo po ulozi Kate u dva nastavka "Gremlina". Osim toga, zapažene uloge imala je i u filmovima "Zlatno doba u Ridgemontu", "Blještava svjetla velegrada", te "Princeza Caraboo". No, nakon te uloge posvetila se obitelji.

Phoebe Cates rođena je 1963. u showbiz obitelji. Njezin otac Joseph Cates, bio je glavni producent na Broadwayu i pomogao je u stvaranju skandaloznog kviza iz pedesetih godina "The $64,000 Question", za koji se ustanovilo da je namješten. U međuvremenu, njezin ujak Gilbert Cates bio je filmski redatelj i dugogodišnji producent televizijskog programa Oscara.

Cates se manekenstvom počela baviti u dobi od 10 godina, a prvu filmsku ulogu dobila je sa 17 godina  u nastavku film "Plava laguna" 1982. godine. 

Tijekom audicije za film "The Big Chill" iz 1983. Cates je upoznala glumca Kevina Klinea .Phoebe je izgubila ulogu koju je dobila Meg Tiily, no dobila je vezu s Klineom.

71st Annual Tony Awards - New York Phoebe Cates & Kevin Kline attending the 71st Annual Tony Awards in New York Steven Bergman Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Steven Bergman/Press Association/PIXSELL

Dvojac je naizgled bio nevjerojatan par, a razdvajala ih je 16-godišnja razlika u godinama. Prije susreta s Cates, Kline je bio hvaljeni, školovani kazališni glumac školovan, osvojio je dvije nagrade Tony i probio se u Hollywoodu svojim glumačkim prvijencem na ekranu, filmu "Sophiejin izbor"  s Meryl Streep u Sophie's Choice. Cates je s druge strane napustila srednju školu da bi se bavila manekenstvom i zabavom u "Studiju 54" prije nego što je postala poznata zahvaljujući ulozi u "Zlatnom dobu u Ridgemontu".

Cates i Kline vjenčali su se 1989. godine - kad je ona imala 25, a on 41 godinu - i dobili su dvoje djece: Owea, rođenog 1991., i Gretu, rođenu 1994. Ne slučajno, posljednja  Phoebina glavna filmska uloga u filmu "Princeza Caraboo", bila je nekoliko mjeseci prije rođenja drugog djeteta.

Kako bi se zadržala, obitelj se preselila na Upper East Side Manhattana preko puta Central Parka, gdje je Cates predahnula od glume i usredotočila se na majčinstvo. Priča se da je par sklopio pakt o izmjeni filmskih rasporeda tako da je jedan roditelj uvijek brinuo o djeci. Međutim, kad je na nju došao red za posao, Cates se klonila potpisivanja na dugotrajne nove projekte, odlučivši umjesto toga ostati kod kuće.

1/7

Samo su dva glumačka posla prekinula Catesinu brigu o obitelji. Jedan je bio indie film "The Anniversary Party" iz 2001. godine, koji je napisala i režirala bliska prijateljica Jennifer Jason Leigh. Druga je bila video igra LEGO Dimensions iz 2015. godine, u kojoj je ponovila svoj lik iz Gremlina.

Iako joj je karijera možda naglo pala, Cates je uspjela zadržati ono što je mnogima u Hollywoodu nedostižno: trajan brak. Ona i Klineove su godine proslavili  31. godišnjicu braka 

Ipak, unatoč nedostatku uloga posljednjih godina, Cates se i dalje spominje. Čak su je i istakli kao oličenje "vruće djevojke" u trećoj sezoni serije "Stanger Things", u kojoj se pojavila kao kartonska figura odjevena u bikini u poznatoj sceni iz filma "Zlatno doba u Ridgemontu".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije