Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Britanska legenda

Sjećate li se Listera iz Crvenog patuljka? Voli Hrvatsku i stiže u Tisno

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
03.05.2017.
u 08:34

Glumac Craig Charles čest je gost naše zemlje te u njoj vidi festivalsku perspektivu, a uskoro počinje opet snimati sitcom koji ga je proslavio

Sjećate li se “Crvenog patuljka”? Serije koja je sjajno spojila sitcom sa znanstvenom fantastikom, a nekoliko je godina uveseljavala i hrvatsku publiku. Craig Charles koji u njoj tumači ulogu Davea Listera simpatizira Hrvatsku. Simpatija se proteklih godina pretvorila i u nešto više te je redoviti hrvatski gost. Susreli smo ga za “gaže” u zagrebačkom The Garden Breweryju s čijim je vlasnikom Nickom Colganom prijatelj godinama.


 

– Sjećam se prvog dolaska u Hrvatsku. Primijetio sam da me ljudi čudno gledaju. Što je sad, mislio sam? A onda je prvi doviknuo: “Lister!” – kaže Craig.
– Hrana je sjajna! Znate s mesom, znate s ribom, sjajan smo ručak imali, hobotnicu, škampe, lignje, nisam siguran za ugljikohidrate, čini mi se da se još borite s krumpirom – šali se aludirajući na u svojoj zemlji popularni “chips”.

– Volim ljude ovdje, pogotovo mi se dopada što vole glazbu, ali vole i dobru komediju. A i lijepa je zemlja, imate prava ljeta koja mi nemamo. Vjerojatno je to razlog zašto se sada ovoliko festivala održava kod vas. Stvarno nisam znao što me ovdje očekuje kad sam prvi put dolazio. Glava mi je bila puna vijesti o ratu koji je bio doista gadan. No ispalo je da je Hrvatska bila najbolje čuvana svjetska tajna, imam prijatelje koji ne žele nigdje drugdje ljetovati osim ovdje. Slično je i s mojom obitelji – govori Dave iz “Crvenog patuljka” koji se nastavlja snimati!

– Ovog listopada ide i 12. sezona. Imao sam neki dan tiskovnu konferenciju u studiju Pinewood, tamo snimamo odmah do “Ratova zvijezda”, a s druge je strane set “Jamesa Bonda” – otkriva popularni glumac i DJ pa o kolegama iz serije dodaje:

– Iako smo stariji, još smo tri milijuna godina daleko u svemiru tražeći način da se vratimo kući i pronađemo zaista ljut curry. Lister i dalje ima navike kojih bi se posramio i primat, Rimmer je i dalje bedak, mačka ohola, Kryten i dalje malograđanin. Serija je to o četvero disfunkcionalnih osobnosti zatečenih u situaciji gdje se moraju složiti, a ne mogu. Komedija je o ljudskoj prirodi i odnosima – govori.

Ove godine navršava se njenih 29 godina, ali postava nije izgubila kontakt, dapače, prijateljuju cijelo vrijeme.

– Pa to je najdulji odnos koji sam imao u životu! Znam ih dulje nego suprugu i djecu. Još nas nasmijavaju isti štosovi kao i prije 29 godina. Kao četvero braće smo – kaže. Pitamo ga hoće li Lister i dalje imati dreadlockse?

– Da! Samo sada nosim periku. Ispočetka sam imao prave, a potom ekstenzije koje sam nosio i kod kuće. Onda mi je žena zaprijetila: “Prestani biti on! Ne dovodi ga kući” – govori pa o glazbenoj karijeri nastavlja: – Puštam glazbu zlatnog doba afroameričke glazbe, soul i funk. Možete biti fan heavy metala, hard rocka, ali kod kuće se uvijek vraćate soulu. Uživam, živim svoj san s glazbom – govori Charles koji ovog ljeta ispunjava svoju želju, a to je održavanje svojeg festivala u Tisnom, Beats Beer and Boogaloo od 13. do 17. srpnja.

Strasni je navijač Liverpoola pa kaže: – Lovren je dobar, imao je nekih problema, zadnju je tekmu loše odigrao, no potpisao je novi izdašan ugovor. Navijači ga jako vole, da nije tako, sigurno bi mu to dali do znanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije