Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kolovozu 1997.

Sjećanje na susret: Princeza Diana me 10 minuta grlila kraj groba mog sina, a njezinu molbu sam odbila

Foto: profimedia
1/6
26.11.2020.
u 13:13

Milu Nišić je princeza susrela na groblju i prišla joj te su pričale desetak minuta u kojima joj je Mila ispričala kakav je bio njezin pokojni sin, a molbu princeze da joj financira nadgrobnu ploču nad sinovim grobom je odbila.

Posljednji službeni posjet princeze Diana prije njezine smrti bio je posjet Bosni i Hercegovinu od 8. do 10. kolovoza 1997. godine. Tijekom ta tri dana posjetila je i razgovarala sa žrtvama nagaznih mina i željela je još jednom svijetu ukazati na to koliko su veliki problem za tu zemlju mine zaostale iz rata. Slike princeze Diane tada su opet obišle svijet, a jedna fotografija se često objavljivala u medijima i bilo je to fotografija na kojoj princeza na groblju u zagrljaju tješi jednu uplakanu ženu. Ta žena je Mila Nišić, a njezina unuka nedavno je objavila fotografiju susreta svoje bake i princeze. Prije godinu dana Mila se prisjetila kako je do tog susreta došlo i koliko je bio emotivan za nju. Princeza je Milu zatekla dok je bila na grobu svog sina Dragana Tadića Džaje. On je poginuo u akciji 11. siječnja 1993. godine, a svom sinu je Mila najčešće na grob išla nedjeljom, ali tog petka je na tržnici u Sarajevu ugledala predivne ruže i odlučila ih je odnijeti na njegov grob sutradan.

 

 

- Dok sam se spremala za groblje, kći Nataša me zove, pita gdje sam i, kada sam joj odgovorila, zamoli me da ovaj put ide sa mnom. Nađemo se i već na ulici, uz groblje, bilo mi je nešto čudno. Jer, na sve strane je bilo dosta svijeta. Mislila sam, možda se snima neki film, nije to bila rijetkost. No, kada smo došli do mjesta gdje je Draganov grob, Nataša uzviknu: Mama, vidi princezu, stoji kraj onog spomenika. Pogled princeze i moj pogled su se susreli i ona je krenula prema nama. Mislim da su mi se noge u trenu odsjekle.  Odmah me je zagrlila, i to tako prirodno, spontano, tako jako, da je svaki govor bio suvišan. Počela sam grčevito plakati, a kada smo se razdvojile, vidjela sam njene plačne oči i suze na njenom licu - ispričala je Mila za Oslobođenje. Deset minuta su razgovarale i Mila joj je je pričala kako je njezin Dragan bio najbolji sin na svijetu i u jednom trenutku princeza je Milu pitala bili joj dopustila da financira spomenik na grobu njezinog sina, što je Mila ljubazno i uz zahvalu odbila. 

Kada je nekoliko dana kasnije stigla informacija kako je princeza poginula u automobilskoj nesreći u Parizu Mila je bila potresena i tužna zbog toga. Dianinom bratu postala je telegram u kojem je izrazila svoju sućut zbog njegovog gubitka i nije se nadala kako će ikada dobiti odgovor na to i mislila je kako telegram sigurno neće ni doći do grofa Spencera. Zato se iznenadila kada joj je poštar dostavio pismo i mali vijenac koji joj je poslao Dianin brat.  - Zamolio me je da taj vijenac, kojeg on šalje u ime svoje sestre, odnesem na grob moga sina - prisjetila se Mila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije