Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučajni prolaznik

Siromaštvo i alkoholizam tema su prvog domaćeg 3D filma

slučajni prolaznik (1)
promo
05.05.2013.
u 11:30

Film redatelja Joze Patljaka u kina dolazi 9. svibnja. Radnja prvog hrvatskog 3D filma govori o društvenim problemima u zemlji: siromaštvu, alkoholizmu i potpunoj duševnoj rastresenosti

Obično su filmovi snimljeni u 3D tehnici hrvatskoj publici stizali iz SAD-a, no film \"Slučajni prolaznik\" označio je prekretnicu. Riječ je o prvom domaćem uratku snimljenom u tom formatu koji je svoju premijeru imao još na prošlogodišnjem Filmskom festivalu u Puli. Njegova kinodistribucija počinje 9. svibnja, što će svim znatiželjnicima biti prilika da vide mogu li Hrvati parirati majstorima iz Hollywooda. Film \"Slučajni prolaznik\" režirao je i producirao Jozo Patljak (\"Jozef\"), a glavne uloge igraju Elizabeta Kukić, Igor Hamer i Neven Aljinović – Tot.

Priča je to o životu i siromaštvu u Zagrebu, o mladiću koji preživljava skupljajući boce i njegovoj slučajnoj prijateljici, konobarici koja je i sama doživjela fijasko. Alkohol, besparica, duševne boli... dio su ovog sumračnog i pomalo tragičnog filma.

Jozo Patljak, kojemu je \"Slučajni prolaznik\" redateljski debi, unatoč ne baš dobrim kritikama, kaže kako će se film svidjeti svim onima koji vole dobru sliku i scenografiju. Radnja je uglavnom smještena u eksterijerne prostore Zagreba, za koje redatelj kaže da su prikazani na sasvim drugačiji način.

Zanimljivo je da se tijekom cijelog filma ne otkrivaju imena glavnih likova. Elizabeta Kukić je Ona, Igor Hamer je On, a žive u pomalo nerealnom svijetu, u kojem gotovo nema nikakve radnje. A iako je pomalo neobično za žanr sociološke drame da obiluje 3D scenama, ovaj film upravo to ima. Glavnog negativca u filmu, sasvim očekivano, igra Slaven Knezović.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije