Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlazak poznatog glumca

Sin preminulog glumca otkrio kad će i gdje biti sahranjen Lane Gutović

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
25.08.2021.
u 21:05

Preminuli glumac bit će sahranjen u subotu na groblju u beogradskoj četvrti Kumodraž.

Srpski glumac Milan Lane Gutović, kojeg domaća publika najbolje zna po ulozi Srećka Šojića u serijalu filmova "Tesna koža", preminuo je u 76. godini života. Vijest je javila agencija Beta kojoj je to potvrdio Gutovićev sin, piše Kurir. Gutović je prije dva mjeseca prebolio koronu, a zatim je primljen u bolnicu zbog problema s disanjem. 

Preminuli glumac bit će sahranjen u subotu na groblju u beogradskoj četvrti Kumodraž.  "Sahrana će biti održana u subotu na kumodraškom groblju, tu počivaju i njegovi roditelji. Neće biti komemoracije, to je bila njegova želja", rekao je za portal Novosti njegov sin Spasoje. 

Rođen je 11. kolovoza 1946. godine u Umci. Akademiju za pozorište film i televiziju je završio u Beogradu, da bi već od 1967. godine počeo glumiti u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Grupa mladih glumaca je dobila nadimak Bojanove bebe, jer ih je u to kazalište doveo Bojan Stupica. Zanimljivo je kako prvo nije planirao upisati ovaj fakultet, nego PMF. Međutim, sestra ga je nagovorila da se oproba na Akademiji, jer je i sama imala glumačkih ambicija. Odmah nakon diplome počeo je glumiti u kazalištu, a budući da je bio ljepuškast, postao je i ljubimac žena. Na filmu je debitirao 1968. godine u filmu „Bekstva“ u kojem je tumačio ulogu jugoslavenskog narodnog heroja Boška Palkovljevića Pinkija.

Popularnost je doživio ulogom u seriji "Diplomci", a 1981. vidjeli smo ga prvi put u ulozi koja mu je obilježila karijeru. Njegov Srećko Šojić pojavio se kao sporedni lik u filmu "Laf u srcu", a već iduće godine dobio je svoj filmski serijal "Tesna koža". Šojić je bio slika i prilika tadašnjih korumpiranih direktora, a Gutović mu je lik kreirao po uzoru na jednog zidara kojeg je upoznao u svojoj osnovnoj školi. Zbog toga je pričao dijalektom južne Srbije. Ukupno je snimio četiri dijela "Tesne kože", a ulogu Šojića ponovio je i 2006. godine u seriji "Bela lađa".

VIDEO>>Vesna Dragojević: “Naši unuci obožavaju Oliverove pjesme, a najviše vole Nadalinu”

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar VOXRATIO
VOXRATIO
22:26 25.08.2021.

Počivao u miru, nasmijao si nas nebrojeno puta. Tužno...

OP
opančar
21:55 25.08.2021.

hvala ti šojiću za tesnu kožu i belu lađu, u ova teška vremena uvijek si nas znao nasmijati, počivaj u miru legendo.

RO
romobil
07:31 26.08.2021.

Sjajan komičar...RIP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije