Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Simfonijski orkestar spasio Barbaru, Maestro napustila Areta Ćurković

U završnom duelu s Barbarom Kolar koja je imala 25 bodova presudili su joj glasovi članova SO HRT-a koji su u završnici emisije spasili Barbaru.
25. listopada 2014. u 23:10 4 komentara 2859 prikaza
Maestro
Foto: HRT
Pogledajte galeriju 1/7

Show „Maestro“ HRT-a večeras je napustila Areta Ćurković. Ona je dirigirala uvertiru opere „Seviljski brijač“ Gioachina Rossinija za koju je dobila 23 bodova. U završnom duelu s Barbarom Kolar koja je imala 25 bodova presudili su joj glasovi članova SO HRT-a koji su u završnici emisije spasili Barbaru. Koncert majstorica i jedina dama u žiriju Mirjam Pustički Kunjko rekla joj je „Ušli ste u skladbu puni samopouzdanja, ali u drugom djelu izvedbe sjetili ste se emocije iz prošlih emisija.“ Maestro Kranjčević pohvalio je njezinu odlučnost i ogroman napredak komentirajući „ U jednom trenutku pokazali ste znak da ste vi gazda i da će orkestar svirati onako kako vi dirigirate.“

Najbolje plasirani večeras bio je glumac Ozren Grabarić koji je dobio sve pohvale i tri desetke za izvedbu „Sunčanih polja“ Blagoja Berse. Maestro Tomislav Fačini dodijelio mu je svoju prvu desetku u showu i najkraći komentar koji smo do sad čuli: „karakter, jasnoća, kontrola…..nemam što reći!“ Koncert majstorica Mirjam Pustički- Kunjko dala mu je najljepši kompliment večeri komentiravši:“ Žao mi je što nisam svirala u orkestru dok ste vi dirigirali, jer ste pokazali sve ono što orkestar voli kod dirigenta.“

>> 'Labudica za pultom' Barbara Kolar pobrala prvu 'desetku'

Barbara Kolar pokušala je večeras dirigirajući „Rapsodiju u plavom“ dočarati zvuk Amerike tridesetih godina i pritom izazvala različite komentare žirija. Maestra Kranjčevića je oduševila njena izvedba dok su je koncert majstorica Mirjam Pustički –Kunjko i maestro Fačini  upozorili da je više plesala nego što je vodila orkestar.

„ Ako bih nešto mijenjala u „Maestru“ onda je to moja izvedba Gershwina. Silno sam mu se radovala i željela dokazati da to bas nije tako strašno teško kao sto je sugerirao moj mentor uhvativši se u očaju za glavu kad je izvukao "Rapsodiju u plavom". I stvarno sam se trudila, čak svakodnevno putovala u Rijeku vježbati jer je maestro Homen tamo radio Toscu. I išlo mi je sasvim dobro, proba je bila odlična... A onda sam u emisiji dirigirala cca 30-40% lošije nego dan prije. I mislim da će mi zbog toga zauvijek ostati žao jer se prilika za popravni sigurno vise neće pojaviti.“, zaključila je razočarana Barbara.

Priča o simfonijama ne bi bila potpuna bez Čajkovskog. Za kraj emisije za pult je stao pravi dirigent, počasni šef-dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a, maestro Pavle Dešpalj dirigirajući ulomak iz 3. stavka Patetične simfonije P.I. Čajkovskog. Njegove kolege iz žirija oduševljeno su za njegovu izvedbu pokazale tri desetke.

>> Mladi maestro Danzmayr izaziva strahopoštovanje

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
  • Alkana:

    Definitivno bolji show od onog Poznatog lica. Edukativan i zabavan - približava klasičnu glazbu običnim ljudima. I žiri je odličan i stručan.

  • MBora:

    Neverovatno lep TV Show - pitka zanatski uradjena emisija - ziri na celu sa maestrom Kranjcevicem neprevazidjeno edukativan - mnogo dobar simfonijski orkestar. Sve u svemu HRT je zbilja vodeca evropska TV kuca.

  • ClinOr:

    HRT opet baca novac. Glavno da se nema za obrazovni program. Sramotno.