Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
muza filmskog genija

Sienna Miller glumit će Tippi Hedren, Hitchcockovu žrtvu

sienna miller
Foto: pixsell
1/4
04.12.2011.
u 15:01

Slavni redatelj bio je seksualno opsjednut krhkom plavušom koja je odigrala glavnu ulogu u njegovu filmu "Ptice". Htio ju je kontrolirati, što je uništilo njezinu i njegovu karijeru.

Britanska glumica Sienna Miller (29)  dobila je ulogu koju su priželjkivale mnoge plavuše u Hollywoodu. U filmu "The Girl", koji se počinje snimati sljedeće godine, Sienna će glumiti glumicu Tippi Hedren kojom je slavni filmaš Alfred Hitchcock bio seksualno opsjednut, toliko da je htio kontrolirati svaki aspekt njezina života.

Tippi, inače majka glumice Melanie Griffith, imala je 31-godinu kad se 62-godišnji redatelj u nju ludo zaljubio. Krhka i lijepa plavuša igrala je glavnu ulogu u Hitchcockovim filmovima "Ptice"  i "Marnie". Tri godine trpjela je zlostavljanje slavnog redatelja čiji su je filmovi proslavili, no kad mu se odlučila oduprijeti, njezina je karijera bila završena.

Film će biti snimljen po knjizi Donalda Spota koji je 2008. napisao knjigu o vezi redatelja i njegove štićenice koja nosi naziv "Spellbound By Beauty".

Hitchcock je zapazio Hedren 1961. u televizijskoj reklami u kojoj je reklamirala dijetalno piće. Na prvi pogled zaljubio se u nju uvjerivši se da je otkrio novu Grace Kelly iako Tippi nije imala nikakva glumačkog iskustva. Već 1963. dao joj je glavnu ulogu u filmu "Ptice" koji je postigao velik uspjeh.

Hitchcock je od Tippi želio stvoriti novu ikonu Hollywooda, kontrolirajući njezin privatni život i želeći je samo za sebe. Kad mlada glumica više nije htjela ispunjavati njegove seksualne zahtjeve, Alfred joj se osvetio na način da joj je zabranio rad s drugim redateljima. Naime, potpisala je ugovor da će sedam godina raditi samo za njega.

Tippi danas ima 81 godinu, već se sastala sa Siennom Miller i savjetovala je o ulozi.

Komentara 1

JA
JackRussell
17:11 04.12.2011.

Ovoj nepismenoj osobi koja je napisala ovaj tekst, odmah dati otkaz, a onda i uredniku koji je dopustio njeno objavljivanje. SRAMOTA!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije