Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završen sanremo

Show ukrala zanosna Georgina, a emotivan govor gay pjevača slomio je mnoge: 'Mislim da Bog ne radi greške'

Foto: Maurizio D'Avanzo/Milestone Media/PIXSELL
1/14
09.02.2020.
u 14:31

Rezultati ovogodišnjeg jubilarnog festivala kancone objavljeni su u 2,30 sati u noći između subote i nedjelje, a tu završnu večer gledalo je 11,4 milijuna gledatelja što je 60 posto sharea.

Pobjednik 70. festivala talijanske glazbe u Sanremu je Diodato s pjesmom Radiš buku (Fai rumore), pa će prema tome predstavljati Italiju na ovogodišnjem europskom festivalu (Eurovision Song Contest) od 12. do 16. svibnja u Rotterdamu.

Drugi je došao Francesco Gabbani (koji je pobijedio 2017. i sudjelovao te godine na Eurosongu) s pjesmom Uzvratno (Viceversa), a na treće se mjesto plasirao sastav Pinguini Tattici Nucleari s pjesmom Ringo Starr. Rezultati ovogodišnjeg jubilarnog festivala kancone objavljeni su u 2,30 sati u noći između subote i nedjelje, a tu završnu večer gledalo je 11,4 milijuna gledatelja što je 60 posto sharea.

Svih pet večeri imalo je veliku gledanost, rekordnu, a voditelju Amadeusu i ovogodišnjem organizatoru pomagao je showman Fiorello, koji je svojom duhovitošću osvojio publiku u dvorani i pred malim ekranima. Festival je bio posvećen ljubavi i osuđivanju svih vrsta nasilja posebno nad ženama. Gosti, odnosno žene koje su se mijenjali svaku večer uz voditelja Amadeusa, držali su monologe protiv nasilja. Bio je to festival koji je zračio ljubav i nikoga nije izuzimao.

Jubilarno 70. izdanje festivala kancone svojom je pojavom uveličala i zanosna Georgina Rodrige koja ne jedne večeri našla u voditeljskoj ulozi. Zaručnica Cristiana Ronalda pred mnogobrojnom publikom izvela je i plesni performans koji je iz prvih redova pratio i ponajbolji nogometaš svijeta.

Foto: Maurizio D'Avanzo/Milestone Media/PIXSELL

Zanosna Argentinka tijekom djetinjstva se bavila plesom, a sada je pred mnogobrojnim auditorijem i pokazala što zna. U zavodljivom crnom kostimu 26-godišnjakinja je izvela točku koja je ostavila bez daha okupljene. Za svoj nastup nagrađena je velikim pljeskom i ovacijama, ali i buketom koji joj je uručio zaručnik Ronaldo koji nije krio koliko je ponosan na majku svoje kćeri Alane Martine. 

Foto: Maurizio D'Avanzo/Milestone Media/PIXSELL

Nakon vatrene plesne točke Georgina se još nekoliko puta pojavila na pozornici u glamuroznim večernjim haljinama, a svojom je pojavom plijenila pozornost i tako postala glavna zvijezda večeri.

Foto: Maurizio D'Avanzo/Milestone Media/PIXSELL

Pjevač Tiziano Ferro koji je bio specijalni gost svih pet večeri je u subotu također održao monolog u kojem je kazao “nisam pogrešan”, jer je Bog htio da se takvim rodim prije 40 godina (slavit će rođendan 21. veljače). Ferro je homoseksualac i u braku je s drugim muškarcem.

Foto: Maurizio D'Avanzo/Milestone Media/PIXSELL

“Ne prihvaćam spekulaciju na temu (homoseksualnost). Sreća je pravo sviju”, kazao je Ferro. Mislim da s 40 godina nije potrebno “govoriti s koje si strane”, kazao je Ferro i dodao kako se njegova životna priča piše sama od sebe, te kako je “manijakalno zaljubljen u sve osobe”, te kako je uvijek na strani slabijih. “Mislim da Bog ne radi greške i ne vjerujem da ih je započeo raditi 21. veljače 1980. (datum njegova rođenja). Nisam pogrešan. To nije nitko”, kazao je Ferro.

Talijanska državna televizija RAI, koja evo 70-tu godinu organizira festival u Sanremu, već je ponudila Amadeusu da ga vodi i sljedeće godine.

Ključne riječi

Komentara 1

TE
Televizor
14:56 09.02.2020.

Jel ovime ispunjena današnja kvota za gay propagandu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije