Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'prvo sam se najavio badelju i kaliniću'

Zvijezda Sanrema stiže prvi put u Hrvatsku

Marco Masini
Foto: Promo foto
1/4
20.01.2016.
u 14:15

Jedan od najvećih talijanskih glazbenika u Zagreb stiže 22. siječnja na Zagrebački festival, na kojem će nastupiti u revijalnom tonu

Veza Sanrema i Zagrebačkog festivala duga je više od 60 godina. Riječ je, naime, o dvojici „vršnjaka“ koji svake godine prezentiraju ono najbolje što nude talijanska, odnosno hrvatska pop-rock glazba, uz vrhunsku audiovizualnu produkciju i visoke umjetničke kriterije.

Organizator Zagrebačkog festival, Hrvatsko društvo skladatelja ove je godine odlučilo produbiti taj odnos pozivanjem talijanske zvijezde Marca Masinija koji će nastupiti u revijalnom programu festivala ovog petka, 22. siječnja, s početkom u 20 sati.

Kantautor rođen u Firenci, dvostruki je pobjednik Sanrema (1990. i 2004.) i, uz Erosa Ramazzotija, Zucchera i Neka, jedno je od najvećih glazbenih imena Italije.

Što zagrebačka i hrvatska publika mogu očekivati od vašeg nastupa na 63. Zagrebačkom festivalu?

Glazba nema boju ni državljanstvo, ona je univerzalni jezik emocije. Nadam se da će publika prepoznati emociju mojih pjesama i da će mi uzvratiti istom mjerom. Jako se veselim nastupu.

Ovo vam je prvi put u Hrvatskoj?

Igrom slučaja, da. Međutim, kao veliki navijač Fiorentine, kluba iz mog rodnog grada, poznajem dvojicu Hrvata koji trenutačno igraju tamo, Milana Badelja i Nikolu Kalinića. Njima sam se prvima pohvalio gostovanjem u Hrvatskoj! (smijeh)

Kakvo je vaše mišljenje o glazbenim festivalima danas? Koliko su oni važni za glazbu i glazbenu industriju?

Festivali su, bez obzira na sve, i dalje jako važni. Ne samo za promociju pjesama, već i za ugled izvođača kojima je ipak drago biti dijelom neke velike glazbene manifestacije. Konkretno, festival u Sanremu je zapravo stvorio moju karijeru, njegova uloga je za mene neprocjenjiva! Pobjeda 1990. s pjesmom „Disperato“ označava početak mog glazbenog puta, a s pjesmom „L'uomo volante“ i osvajanjem Sanrema 2004. započelo je drugo poglavlje moje karijere, nakon nekoliko godina izbivanja sa scene.

Kakva je trenutačno situacija na talijanskoj glazbenoj sceni?

Talijanska glazba stalno evoluira. Do jučer se jako osjećao utjecaj anglosaksonskog zvuka, danas se primjećuju utjecaji rap glazbe. Čini se, dakle, da melodija kao važan glazbeni segment polako nestaje. Ipak, meni su žanrovi nebitni, pjesme su ili dobre ili loše. Meni su draže one dobre!

Poprilično ste aktivni na društvenim mrežama, intenzivno koristite Facebook i Instagram, publici Zagrebačkog festivala nedavno ste se obratili putem videoporuke. Koliko su danas društvene mreže važne za karijeru glazbenika?

Važne su za sve, ne samo za glazbenike. Primjerice, prije dvadesetak godina prosječan bi obožavatelj svojoj omiljenoj zvijezdi napisao pismo koje bi do nje putovalo danima i najčešće ne bi dobio odgovor. Zahvaljujući fejsu, sa svojim fanovima komuniciram gotovo svakodnevno.

Čime se bavite kad ne pjevate?
Strastveno pratim svoj nogometni klub. Fiorentina i Firenca nisu samo klub i grad, to su načini življenja i razmišljanja. Od nogometa se, pak, odmaram odlaskom u ribolov.

>>Talijanska zvijezda Marco Masini gost Zagrebačkog festivala

>>Dva voditeljska para Zagrebačkog festivala

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije