Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još jedno ročište

Severina ponovno na sudu! Sutkinja traži oko tri tisuće eura odštete od pjevačice

Zagreb: Severina u pratnji odvjetnice dolazi na sud
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/68
18.03.2024.
u 12:53

Sutkinja Lucija Lasić tuži domaću pjevačicu zbog povrede prava osobnosti i od pjevačice traži malo manje od 3000 eura odštete, a ročište je otkazano zbog bolesti naše pjevačice.

Domaća glazbenica Severina Vučković (51) u ponedjeljak 18. ožujka ima zakazano četvrto ročište na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu zbog tužbe koju je protiv nje podignula sutkinja Lucija Lasić u veljači 2020. godine. No, zbog bolesti pjevačice, ročište je odgođeno

Lasić je tuži zbog povrede prava osobnosti, a od Severine traži malo manje od tri tisuće eura odštete. Postupak se vodi iza zatvorenih vrata i pjevačica nije obvezna osobno se pojaviti na sudu, javljaju 24 sata. Severinu zastupa odvjetnica Jasminka Biloš.

– Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od oca i institucija kad u ovoj zemlji ni žene ni djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku zbog fizičkog silovanja. Slično silovanje i sama sam prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić – rekla je Severina na konferenciji za novinare u listopadu 2019. godine uoči početka svoje regionalne turneje "The Magic Tour". 

 

VEZANI ČLANCI:

 

Sutkinja Lasić bila je u sudskom vijeću na Županijskom sudu u Splitu koje je tada odlučivalo o žalbi pjevačice na odluku suda po kojoj malodobni sin Aleksandar živi s ocem Milanom Popovićem dok je majci dopušteno da viđa sina. Severini je tada oduzeto i pravo odlučivanja u vezi s pitanjem zdravstvene skrbi i obrazovanja djeteta.

Podsjetimo, pjevačica je prije deset dana sudjelovala na Noćnom maršu koji je organiziran na Međunarodni dan žena, 8. ožujka. Prosvjednici su prolazeći centrom Zagreba, povicima, plakatima i zviždanjem zahtijevali ekonomsku i socijalnu ravnopravnost žena, uvođenje prava na pobačaj u Ustav te zaštitu od svakodnevnog nasilja kojemu su izložene.

 

GALERIJA: Pogledajte kako se Severina mijenjala kroz godine

Zagreb: Severina u pratnji odvjetnice dolazi na sud
1/72

 

Prije toga, Severina se pridružila performansu umjetnice Arijane Lekić-Fridrih, koja je sa ženskim zborom izvela feminističku verziju himne "Lijepa naša". Pjevačica se nastupu pridružila, kako je rekla, u znak podrške borkinjama za ženska prava te u znak podrške Arijani Lekić-Fridrih, "nezaustavljivoj, hrabroj i glasnoj ženi".

"U mene isto sr*nje, mislim stanje… Ovih dana opet malo obilaženje sudova, malo institucija koje bi trebale štititi dijete i mene… Trebale… Sve isto kao i posljednjih 11 godina. Nove prijave, više ih ne brojim, tisućiti put odgovaraj na jedna te ista pitanja. Ono kad moraš biti fina i koncentrirana, ostaviti dojam... Ono kad zlostavljač nastavlja zlostavljanje preko institucija. I opet nikome ništa. Stisni zube i izdrži. A što ima kod vas? Kako je?" napisala je pjevačica tom prilikom na svom Instagram profilu.

 

VIDEO: Severina sudjelovala u feminističkoj izvedbi "Lijepe naše"

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Castro
Castro
13:11 18.03.2024.

Pa cekaj...nedavno je bio skup zena...onih napacenih...zar nije tamo bila i akcija " pomozimo Sevi oko nove kolekcije torbi "...hm...tri tisuce eura kosta samo remen na njenoj jednoj torbi. Ali borba zenskih prava nije uvijek svima jasna. Ni odabir tatee nije uvijek svima jasan...Ni Ante, ni Stipe ni Mate...Nego ...a nesmim napisat, ....bi ja al nesmim.

Avatar DijagnozaBoza
DijagnozaBoza
13:04 18.03.2024.

Šta je boli? Sedlo je nažuljalo?

ČI
Čife
16:22 18.03.2024.

Stigne u Dubaij po lovu kao srpske pjevačice samo hoće li se vratiti živa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije