Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U ime mafije'

Severina osvanula na naslovnici knjige: 'Ovo mi je najljepši poklon za rođendan, poslije crteža mog sina'

Foto: Jelena Balić
1/6
21.04.2021.
u 10:34

"Hvala Max Bunker, hvala Broj 1, hvala Vam što ste nam uljepšali djetinjstvo, ovo je za mene velika radost i čast… Jer vaše ime je zlatnim slovima urezano u dnevnik mog djetinjstva. Ovo mi je najljepši poklon za rođendan, poslije crteža mog sina", poručila je Severina.

Pjevačica Severina Kojić danas slavi  49. rođendan, a upravo je na njezin dan  svjetlo dana ugledao je i krimi-roman ‘U ime mafije’ Luciana Secchija, poznatijeg pod pseudonimom Max Bunker, čiju naslovnicu krasi upravo splitska pjevačica.

Halo, Bing

– Alan Ford, najpoznatiji strip na svijetu i moj najomiljeniji, napisao je slavni Max Bunker. U izdanju izdavačke kuće ‘Sandorf’ izlazi njegov roman ‘U ime mafije’ – najavila je Severina na društvenim mrežama pa je otkrila kako je izgledao poziv kojim je dogovorena ova suradnja.

“Halo, Bing, kako brat? Zvali su iz izdavačke kuće ‘Sandorf’ da bi oni i Max Bunker htjeli da budeš na naslovnici njegova romana. To je krimić... i da odabereš manekene za detektiva i kriminalca...” - “Mene su zvali? Max Bunker? Alan Ford??? – ostala je u čudu Severina.

Foto: Jelena Balić

Fotografije koje krase knjigu snimila je u nekoliko dana, i to s ekipom s kojom trenutno radi na novom albumu.
– Detektiv sa šeširom je moj tonski snimatelj Domagoj Perišić, a kriminalac koji sjedi je skladatelj i producent Filip Miletić. Kako su samo njih dvojica bili uzbuđeni… A ja san u žutoj vešti na naslovnoj stranici knjige Maxa Bunkera i pucan od ditinje sriće. Hvala, majko, što me rodi. Hvala izdavačkoj kući ‘Sandorf’. Hvala Maxu Bunkeru, hvala Broju 1, hvala vam što ste nam uljepšali djetinjstvo, ovo je za mene velika radost i čast… Jer vaše je ime zlatnim slovima urezano u dnevnik mog djetinjstva – poručila je Severina i dodala: “Ovo mi je najljepši poklon za rođendan, poslije crteža mog sina”.

Zanosna pjevačica
Inače, serija romana o detektivu Finziju doživjela je nevjerojatan uspjeh, a u Italiji je čak popularnija od Bunkerove serije stripova o Alanu Fordu. I ovog puta radnja je zanimljiva i uzbudljiva. Glavni lik, detektiv Finzi, odlazi u Sjedinjene Države, jer je njegova tajnica osvojila putovanje za dvoje u nagradnoj igri. Po dolasku u New York svjedoči ubojstvu te se vrlo brzo nađe upleten u aferu FBI-a i newyorške mafije. Mafijaški boss ga pošalje u potragu za svojim nećakom Charliejem, koji igra ključnu ulogu u prijenosu vlasti sa stare generacije bossova na novu. Potraga ga odvede u Los Angeles, gdje upoznaje zanosnu blues pjevačicu Sharon…

Foto: Jelena Balić

Iako se tijekom bogate karijere Severina okušala u brojnim vrstama umjetnosti, ovo joj je prvi doticaj s književnošću. Prije 18 godina debitirala je kao glumica u rock-operi riječkog HNK ‘Karolina Riječka’ u kojoj je odigrala glavnu ulogu. Godinu dana poslije s redateljem Peđom Ličinom snimila je kratkometražni film “Gdje je nestala Slovenija?”. U monodrami crnogorskog redatelja Jagoša Markovića „Čekajući svog čovika“ osim u glumačkoj ulozi okušala se i kao producentica, a surađivala je i na filmu ‘Duhovi Sarajeva’. Najviše oprečnih reakcija publike, ali i glumačkog svijeta izazvala je njezina uloga iz 2007. godine kada je utjelovila barunicu Castelli u predstavi ‘Gospoda Glembajevi’ koju je režirao Branko Brezovec, a posljednji put na daskama koje život znače okušala se prije četiri godine u mjuziklu ‘Naša bila štorija’ uz Gorana Karana, Danijelu Martinović, Tedija Spalata i Giuliana.

Foto: Jelena Balić

VIDEO Pogledajte Večernjakov podcast s Nikom Turković

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Bill Carson
Bill Carson
11:53 21.04.2021.

Ima li i jedna poznata žena odnosno uzor mladim djevojkama, a da nije prerađena skalpelom, ljekovima, šminkama, a onda nakon toga svega još dorađena 20x puta na fotografijama? I onda koriste moto: "budite svoji".... Nekad je biti svoj značilo prihvatitii svoje limite i živjeti punim plućima bez srama, a danas "biti svoj" znači otići pred prvi skalpel ta veće grudi, manji nos, druge crte lica, smanjenje podonjčaka, deblje usnice, veću umjetnu stražnjicu i koristiti 15000 kremica i šminki za sakrivanje prirodnog lica.... Rječi govore jedno, a djela govore nešto sasvim drugo.

ČS
Čuvaj se senjske ruke
10:51 21.04.2021.

A gdje joj je sin?

DU
Dudek
11:18 21.04.2021.

Bla -Bla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije