Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše namjere?

Severina: 
Milan je sinu bez moga znanja 
izvadio pasoš

'25.09.2013. Zagreb - Severina Vuckovic dolazi na Opcinski gradjanski sud na prvo rociste za skrbnistvo nad sinom Aleksandrom. Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
05.10.2013.
u 11:00


Neobično je to što je fotografiji u srpskoj putovnici djetetu odrezan vrh glave

Salve optužbi sa svih strana krenule su na Severinu Vučković kada je tražila da njihova zajedničkog sina njegov otac Milan Popović viđa samo u Hrvatskoj. Hrvatskoj pop-ikoni dio javnosti to je zamjerio jer je ispalo da želi isključiti oca iz djetetova života.

Pristala na državljanstvo

Koliko god se ona sve vrijeme dramatičnog raskida čvrsto drži odluke da ne raspreda o prljavom rublju u javnosti, upravo imajući na umu dobrobit svog djeteta, teško je u tim okolnostima ostati emotivno neokrznut. A da ima razloga za strah od mogućeg odvođenja sina iz Hrvatske, dokazuje srbijanska putovnica djeteta, koja se nenadano pojavila.

Za tu putovnicu Severina do prije dva tjedna uopće nije znala jer ju je Milan Popović napravio bez njezina znanja i suglasnosti. Večernji list u posjedu je preslike te putovnice, koju je u travnju ove godine na ime Severinina i Popovićeva sinčića izdala Policijska uprava Pančevo.

Fotografija djeteta na putovnici u Hrvatskoj ne bi nikako prošla, potvrdili su nam u policiji. Naime, na njoj se ne vidi vrh djetetove glave. Hrvatski bi granični policajac takvu putovnicu, pri eventualnom pokušaju izlaska djeteta iz zemlje, ocijenio sumnjivom i kod kolega sa srpske strane provjerio je li legalna, tražio bi dokaz o skrbništvu, suglasnost drugog roditelja, s kojim bi kontaktirao te provjerio je li prijavljena otmica.

– Milan je nakon prekida prijetio Severini. Govorio joj je, ako ga ostavi, da će joj se osvetiti, da će je ocrniti u medijima, uništiti joj karijeru, a spominjao joj je i slučaj Anđe Marić. Zbog toga je Severina tražila da Milan njihova sina viđa samo u njezinoj prisutnosti jer se bojala da će ga u suprotnom odvesti izvan Hrvatske i da ga neće htjeti vratiti. Dokaz Milanovih loših namjera je putovnica koju je napravio Aleksandru nelegalno, bez Severinina znanja. Severina je za putovnicu saznala tek prije otprilike dva tjedna i to je bio ključni dokaz da Milan te prijetnje nije izrekao samo u afektu, već da ih je i planirao izvršiti – ispričao je Tomislav Petrović, Severinin menadžer.

Prema Zakonu o putnim ispravama Republike Srbije, za maloljetnu osobu zahtjev za izdavanje putne isprave podnosi jedan od roditelja, uz pismenu suglasnost drugog ovjerenu u općini ili na sudu. Izuzetno će se putovnica izdati bez suglasnosti drugog roditelja ako je taj drugi nestao, ako mu je nepoznato prebivalište ili boravište ili je umro, ako je jednom roditelju sudski dodijeljeno skrbništvo, ili posebnom odlukom suda, potvrdili su nam iz pravnog tima Autonomnog ženskog centra u Beogradu.

Severina je Milanu potpisala suglasnost na zahtjev za državljanstvo njihova djeteta, i za prijavu boravka kada bi bila u Beogradu, ali za putovnicu nikada.

Putovnica je predana Severini potkraj rujna, nekoliko dana prije ročišta na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu, gdje je, kako su mediji potom izvijestili, sud donio privremenu mjeru po kojoj otac ima viđati dijete svaki drugi tjedan, ali u Hrvatskoj. Petrović vjeruje da je na predaju putovnice Popovića nagovorio njegov odvjetnik.

Zadovoljna ročištem

– Time su stvoreni uvjeti da Milan može viđati svoga sina i bez prisutnosti Severine. Ona je cijelo vrijeme za to da se dijete i otac viđaju, to nije sporno, kao majka svjesna je da djetetu njegov otac treba, ali ne želi da joj sin bude odveden. O odlukama suda ne mogu govoriti, mogu samo reći da je Severina ročištem zadovoljna i da je sretna što će se Milan i Aleksandar nastaviti viđati jer su odluke bile očekivane – zaključio je Tomislav Petrović.

Glasnogovornica Milana Popovića Tatjana Wojtehovski potvrdila nam je da je on napravio putovnicu za njihova sina, ali tvrdi da je kao i u pitanju državljanstva djeteta imao suglasnost majke. No, dokument o suglasnosti o izdavanju srpske putovnice nije nam ustupila. Severina navode da je dala suglasnost za vađenje srpske putovnice kategorički demantira.

Bitku za skrbništvo dvadesetomjesečnog Aleksandra Popovića započeo je njegov otac. On se u srpnju obratio Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu sa zahtjevom da se razriješi status skrbništva djeteta. Nakon toga je isti zahtjev sudu predala i Severina.

Nakon nekog vremena Milan Popović svoj je zahtjev povukao uz obrazloženje da ne želi komplicirati situaciju i da je nepotrebno da se na sudu vode dva zasebna procesa oko istog predmeta.

Svog sina u tom periodu nije vidio više od dva mjeseca, prvi susret nakon srpnja bio je sredinom rujna u Centru za socijalnu skrb u Zagrebu. Sljedeće ročište na kojem bi se trebalo donijeti trajno rješenje u slučaju skrbništva malenog Aleksandra zakazano je za prosinac. Do tada Milan Popović dječaka viđa vikendima, ali ne smiju napustiti Hrvatsku.

>>Milan i Severina u sudnici se izbjegavali, nisu uopće razgovarali

>>Severina ipak popušta, Milan Popović moći će sina češće viđati

>>Severina i Milan na sudu u Zagrebu, oboje bez komentara

 

Komentara 1

ŠŠ
Šolja-Šole
13:43 05.11.2013.

Toliko pametnih stvari mogli bi napisati a mi stalno slušamo i čitamo o ovih dvoje s (troje) smrtnika.Pa koga to ineteresira i već mi je pun kufer jihovih prepucavanja.Kad su poeli ništa nismo znali sad će mo još malo vidjeti i prljavi veš.Za Severinu je poznato da na takav način stiće reputaciju .treba raditi a ne bacat rašinu narodu u oči.T je njihova stvar,a i jadan je taj novinar što se trudi da o ovome piše.Tako isto treba učiniti s Mamićem i slićnima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije