Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vaterpolo

Serijal dobitnika 27 Emmyja o Barakudama uskoro na Novoj TV

vaterpolo (1)
Foto: Pixsell
1/3
04.10.2013.
u 11:01

Prvi je to hrvatski projekt slavnog američkog TV producenta hrvatskog podrijetla i velikog zaljubljenika u sport Petea Radovicha, ujedno i kreativnog direktora na američkoj TV mreži CBS.

Sve zaljubljenike u vaterpolo i poklonike naših medaljama ovjenčanih Barakuda ove jeseni na domaćim ekranima čeka originalna poslastica. Ne, nije riječ o nekom prvenstvu u vaterpolu koje vam je čudom promaklo, nego o dokumentarnom serijalu “Barakude” koji ćemo uskoro gledati na Novoj TV.

Zaljubljen u sport

Prvi je to hrvatski projekt slavnog američkog TV producenta hrvatskog podrijetla i velikog zaljubljenika u sport Petea Radovicha, ujedno i kreativnog direktora na američkoj TV mreži CBS koji je za svoj rad dosad nagrađen s čak 27 Emmyja. Dokumentarac je nastajao oko godinu dana, Radovich je našu vaterpolsku reprezentaciju pratio na svim utakmicama, a osim što je detaljno obradio njihove karijere, zavirio je i u privatne živote Frana Paškvalina, Petra Muslima, Anđela Šetke, Marka Bijača i ostalih igrača.

Prvi kadrovi dokumentarne serije snimljeni su lani u studenom na utakmici protiv Crne Gore na bazenu Mladosti na Savi, a završni ovo ljeto na Svjetskom prvenstvu u Barceloni s kojeg se Hrvatska vratila s broncom. Na ideju da snimi ovaj dokumentarac Radovich, čija je majka s Pašmana, a otac s Kaprija, došao je nakon što su hrvatski vaterpolisti osvojili sve što se osvojiti moglo, uključujući i olimpijsko zlato, a cilj je filma upoznati široku javnosti s ovim nevjerojatno fizički zahtjevnim i za gledatelje vrlo atraktivnim sportom.

Počastio ih glazbom

Priliku da surađuje na ovom projektu dobio je i naš glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni koji je napisao glazbu.

– Producent Radovich i izbornik Ratko Rudić htjeli su da sudjelujem na filmu, što se meni svidjelo. Rekao sam da ih mogu počastiti svojom glazbom i da mogu računati na mene u svemu u čemu me oni vide u tom filmu. Naši vaterpolisti postigli su velike uspjehe, vrhunska su momčad koja je sve postigla zahvaljujući svom entuzijazmu, a to nije dovoljno popraćeno i svakako su zaslužili film – kaže Gibonni.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije