Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTNA SERIJA

'Seinfeld' od danas na Netflixu! Znate li da se Kramer drukčije zvao u prvoj epizodi?

Seinfeld
Foto: Promo
1/7
01.10.2021.
u 07:00

Netflix je petogodišnji ugovor kojim smiju emitirati seriju potpisao još 2019., a tad je bilo najavljeno da će epizode doći u 2021. godini. Prava za prikazivanje u SAD-u dotad je imao Hulu, a za međunarodno prikazivanje bio je zaslužan Amazon Prime Video.

Popularni sitcom “Seinfeld” od danas je dostupan na ovom streaming servisu sa svih 180 epizoda, odnosno devet sezona. Podsjetimo, Netflix je petogodišnji ugovor kojim smiju emitirati seriju potpisao još 2019., a tad je bilo najavljeno da će epizode doći u 2021. godini. Prava za prikazivanje u SAD-u dotad je imao Hulu, a za međunarodno prikazivanje bio je zaslužan Amazon Prime Video.  Kako su tad mediji izvještavali, Netflix se za seriju borio protiv nekoliko konkurenata – Hulu, Amazon i NBC. Netflix je inače prvi streaming servis koji će imati sve epizode na jednom mjestu u 4K rezoluciji.

Jedan od najgledanijih sitcomova svih vremena na NBC-ju se emitirao od 1989. do 1998. godine, a u njemu je glumilo puno poznatih glumaca. Primjerice, Jerry Seinfeld je u seriji izlazio s čak 66 djevojaka, a među njegovim 'odabranicama' našle su se brojne ljepotice među kojima su Catherine Keener, Courteney Cox, Christine Taylor, Debra Messing, Teri Hatcher, Jennifer Coolidge, Kristin Davis i Tawny Kitaen. Poznata scena u kojoj Cosmo Kramer ispija pivo i puši istovremeno zaista je stvarna.

Na snimanju serije Michael Richards, koji je utjelovio otkačenog Cosma Kramera, zaista je uspio popiti cijelu veliku čašu pive dok je istovremeno pušio cigaretu. Scena se naravno snimala nekoliko puta, a cijeli taj pothvat za Richardsa je bio izuzetno naporan. Inače, Kramer se u prvoj epizodi vao Kessler. U početku su naručene svega četiri epizode serije. Iako se smatra jednom od najuspješnijih serija svih vremena, Jerry Seinfeld nije vjerovao u njen planetaran uspjeh.

Zanimljivo je i da je lik Elanie Benes dodan naknadno. Naime, kada je serija premijerno prikazana 1989. godine u njoj nije bilo Julie Louis-Dreyfus. Uloga drske konobarice pripala je Leei Garlington . Ipak njen lik izostavljen je skoro godinu dana nakon prikazivanja pilot epizode, a žensku prazninu upotpunio je lik Elanie koju je utjelovila Julia Louis-Dreyfus.  

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:59 01.10.2021.

Danas se ta serija ne bi mogla snimiti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije