Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski triler

Sara Stanić: Žao mi je što nisam nikoga udarila u filmu

sara stanić
pixsell
29.10.2013.
u 10:00

Večeras je premijera filma “Nije sve u lovi” čija glavna zvijezda glumi Ines, otkriva da joj je najteže bilo snimati na ‘ringišpilu’ jer se boji visine, ali i da je u ljubavi sretna solo

“Nije sve u lovi” ime je novog domaćeg filma koji krajem listopada stiže u hrvatska kina. Film je režirao Dario Pleić, a glavnu žensku ulogu dobila je mlada zagrebačka glumica 28-godišnja Sara Stanić, polaznica četvrte godine Akademije dramskih umjetnosti.

– Film je triler, što je u Hrvatskoj, čovjek ne bi rekao, novi žanr – rekla je Sara.

Filmu predviđaju dobru gledanost, čak se priča da će biti hit poput filma “Svećenikova djeca”.

– Mislim da je to malo pretjerano. Film ima mali budžet tako da nikako nije u poziciji kao neki drugi hrvatski filmovi koji su postali hitovi, ali opet, vjerujem da neće loše proći u kinima. Priča filma je dobra i gledatelji će sigurno biti zadovoljni – rekla je Sara.

Sara i Dario već su surađivali.

– Da, u seriji Mamutica. Nakon toga se dugo nismo ni čuli ni vidjeli. Kada smo se sreli, rekao mi je da priprema jedan film, počeo mi je pričati o tom liku Ines. Sjećam se da sam mu rekla da prestane govoriti o tome ako ne igram u filmu. Jednostavno mi se nije dalo slušati o super ulozi koju će netko drugi glumiti. Javio se nakon mjesec dana i rekao da imam ulogu. Bila sam oduševljenja jer sam već i zaboravila na taj razgovor. Super je ispalo što se snimalo u vrijeme kada nisam imala obveza na fakultetu – rekla je Sara.
Film je snimljen za 90 dana.

– Nismo puno probili termin snimanja. Znam da sam dva tjedna zakasnila na predavanja, ali hvala profesorima koji su imali razumijevanja.

Je li bilo kakvih zanimljivih situacija na snimanju?

– Jednom sam za vrijeme snimanja otišla na toalet, a nisam se nikome javila. Nastala je prava panika i potraga za mnom. Nisam imala iskustva da se takve stvari ne smiju događati. Prva dva dana snimanju sam pristupila olako, a to nije bilo dobro. Bilo je nekoliko dana izuzetno hladno, ali mi je najgore bilo snimiti scenu na vrtuljku jer imam užasan strah od visina. Dario nije vjerovao u moj strah sve do dana kada smo trebali snimiti tu scenu. Mislio je da se šalim. Kao mala sam izbjegavala vrtuljke. Dok su se drugi vozili, ja sam bila sa strane i jela šećernu vatu. Ali, stisnula sam zube, snimila tu scenu i preživjela. Gotovo sam posijedjela u tih pola sata na vrtuljku – rekla je Sara.

U filmu je bilo dosta akcijskih scena, a Sari je bilo krivo što u njima nije više sudjelovala.

– Imala sam strašnu želju da nekog udarim u filmu. Možda neki drugi put – rekla je Sara.

Film je ovo ljeto prikazan u Puli i Dubrovniku.

– Pa, ovo ljeto bilo je filmsko jer sam još volontirala na festivalu u Motovunu, bila sam na festivalu u Sarajevu. Nisam stigla otići na odmor, na otok Prvić gdje inače ljetujem – istaknula je Sara.

Gluma nije bila njezin prvi izbor. Kao mala igrala je rukomet u Trešnjevci.

– Igrala sam na mjestu kružne napadačice, kasnije krilo. U glumu sam se “zaljubila” gledajući jednu predstavu Vilima Matule, u prvom razredu srednje škole. Bila je to predstava “Barun Münchhausen”. Baš mi je bilo zanimljivo vidjeti sve te topovske kugle na sceni. Predstava mi je bila jako duhovita i odmah za sedam dana upisala sam se u dramsku sekciju.

– Na Akademiju sam se upisala iz petog pokušaja. Nisam nikad odustajala jer sam shvatila da je gluma to čime se želim baviti u životu. Znam da me je uvijek trema “pojela” na tim prijamnim ispitima, ali sam eto na kraju uspjela i meni je na Akademiji baš gušt studirati – objašnjava nam Sara.

Jedno je vrijeme usporedno studirala na Akademiji i na Filozofskom fakultetu. Nakon upisa na Akademiju bila je angažirana u filmu Irene Škorić “7sex7” u kojem glumi lezbijku u sceni s Jelenom Perčin.

– Za mene je to bilo zanimljivo iskustvo. Film nije dobro prošao kod gledatelja i to je sve što ću reći o tom filmu – rekla je Sara.

Slobodno vrijeme?

– Ništa posebno. Idem na predstave, čitam knjige, kava s prijateljima. Dosadna sam.

Ljubav?

– Ništa, sretna sam solo – zaključila je Sara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije