Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANJA ŽULJEVIĆ

Trenerica kandidata 'Života na vagi' otkriva kako su uspjeli skinuti toliko kilograma

Foto: Promo
1/4
20.12.2017.
u 08:00

Trenerica Sanja Žuljević pratila je uspone i padove natjecatelja u obje sezone showa ‘Život na vagi’ i bila im pritom velika podrška

Dobra strana showova poput “Života na vagi” jest ta što imaju pozitivan učinak i na gledatelje, odnosno i njih motiviraju na promjene. U nekome će razviti suosjećanje prema pretilim osobama, netko će razbiti predrasude prema njima, netko će uvidjeti što nam mogu donijeti neuredne prehrambene navike i sjedilački način života, a bit će zasigurno i onih koji će poželjeti smršavjeti. Trenerica Sanja Žuljević, koja je pratila kandidate u obje sezone showa, smatra da je motivacija bitna u procesu mršavljenja, no i da ona ne mora biti za sve ista te da je vlastiti motiv – ključan.

– Svaka osoba treba pronaći svoj razlog, nikakva vanjska motivacija i motivatori neće joj dovoljno pomoći – tvrdi trenerica. Ona i Mario Mlinarić imali su veliku ulogu da ta motivacija ne splasne, a našim čitateljima Sanja je odlučila biti od pomoći svojim savjetima.

10 savjeta za mršavljenje:

1. Krenite istodobno s promjenom prehrane i vježbanjem. Lakše je tako, rezultat je brži i motivacija jača.

2. Za vježbanje preporučujem trenera – ne mora biti osobni, uključite se u neke ciljane grupe. Uz to, krenite dodatno i s najobičnijim hodanjem bržeg tempa. Ne savjetujem samostalni trening u teretanama i na spravama općenito – ako niste iz svijeta sporta, mudrije je krenuti na vođene treninge.

3. Dinamika treninga je bitna: budite dosljedni i redoviti, barem tri puta tjedno, ali bilo bi izvrsno da svaki dan pola sata brzo hodate.

4. Što se prehrane tiče, matematika unosa i potrošnje hrane nije primarna, nego to da jedete raznolike nutrijente, “pravu” hranu koja nas hrani i gradi, a što manje umjetno proizvedenu. Moje zlatno pravilo je 80-20: 80% posto budite potpuno dosljedni i jedite isključivo zdravo, a 20% možete “zgriješiti”. Naravno da ćete brže napredovati ako jurite na 100%, međutim bude li prestresno, uslijedit će kontraefekt. Zato je 80-20 zlatno pravilo i navika za život.

5. Jedite puno svježeg voća i povrća, proteina i zdravih masti. Informirajte se, danas su barem sve informacije dostupne.

6. Jedite da biste mršavjeli, nemojte gladovati i biti na dijetama, ne preskačite obroke! Jedite više puta u danu (pet obroka – tri glavna i dva manja je idealno).

7. Pijte puno vode, ali ne tijekom obroka. Izbacite gazirana pića.

8. Vođenje dnevnika prehrane odlična je stvar, upisujte sve što unesete u sebe i pratite raznovrsnost, redovitost i količine.

9. Potražite plan prehrane i ne budite škrti platiti ako ste krajnje neinformirani (novac je veliki motivator), ali zatim se nastavite pridržavati toga i proširujte znanje, čitajte i filtrirajte informacije, ne padajte na pomodne stvari, imajte razvijenu logiku.

10. Dodaci prehrani gotovo su neophodni u programu mršavljenja jer se puno toksina otpušta u krv iz sala i narušava zdravlje. Moja preporuka su vitamini i minerali, magnezij, probiotici, omege i proteinski shakeovi (preporučujem konoplju).

1/60

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar utunelu
utunelu
08:56 20.12.2017.

veze ti nemas s trenigom a kamoli s prehranom za njih i nju je trcanje grupni sport!!

ME
Metuzalem
11:09 20.12.2017.

Za mene je lako smrsat a tesko se debljam

DS
dado_sk
10:27 20.12.2017.

To je napeavljeno nestručno i za život opasno. Zato mu sad koža visi i nikada se neće povući 2 kg mjesečno je zdravo mršavljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije