Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz Estrada

Šajeta: Na našoj estradi ima više seljaka nego u poljoprivredi, pa smo zato dobili poticaje

Podsjetimo, iz HGU-a su pojasnili kako je taj novac namijenjen za organizaciju koncerata i pokrivanje produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, COVID mjere, dezinfekcijska sredstva i slično)
13. siječnja 2021. u 16:36 10 komentara 1647 prikaza
diplome
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Dražen Turina Šajeta na svoj je način komentirao vijest kako je Ministarstvo kulture odlučilo pomoći u organizaciji koncerata domaćih glazbenika u sklopu programa "Svirati se mora".

- Na našoj estradi ima više seljaka nego u hrvatskoj poljoprivrdi pa je red da smo i mi dobili državne poticaje, napisao je Šajeta i nasmijao svoje pratitelje na Twitteru.

 | Autor : Twitter Foto: Twitter

Podsjetimo, iz HGU-a su pojasnili kako je taj novac namijenjen za organizaciju koncerata i pokrivanje produkcijskih troškova (najam prostora, tehnike, razglas, rasvjeta, zaštitarska služba, COVID mjere, dezinfekcijska sredstva i slično). Time se pomaže onima koji nisu glazbenici, pratećim djelatnostima i ljudima nužnim za funkcioniranje glazbene djelatnosti koji također moraju prehraniti obitelji.

Glazbenici su pristali na zaradu od prodaje ulaznica, i to u smanjenim koncertnim kapacitetima, čime nastupaju za bitno manje iznose od uobičajenih, kako bi pridonijeli spasu djelatnosti koja je uz turizam i ugostiteljstvo najviše stradala.

Nina Badrić održala spektakularni koncert u zagrebačkoj Areni Razočarana Reakcija Nine Badrić nakon pomoći glazbenoj industriji: Najbolje bi bilo da se ukine i ugasi glazba IMALA 138.6 KG Maja iz ŽNV pozirala na plaži, pratitelji je nagovaraju da uđe u more 'NAJVIŠE IM TREBA DOM' Tereza posjetila Banovinu: 'Hoće li i ta armatura opet biti pokradena?'

Biokemičarka Katalin Karikó
IZ KOMUNIZMA POBJEGLA U AMERIKU
Buran život znanstvenice koja je svijetu donijela spas od pandemije
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
  • danpetko:

    Ovaj ni novinar ni pjevač, a svuda se trpa.

  • Modul:

    A gdje ti pripadas sa svojim predivnim glasom.

  • slonica46:

    A ti si jedan od najvećih seljačina na našoj estradi! Svuda se trpaš a ne možeš napuniti ni običnu birtiju...Jedino možeš lizati g.... Burdušu...