Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presedan na dvoru

Sad im je dosta! Kate tuži omiljene novine unutar palače, a iza svega stoji Meghan?

Foto: Profimedia
1/12
02.06.2020.
u 20:02

Samo dan nakon što je članak objavljen, služba za odnose s javnošću iz Kensingtonske palače javila se i priopćenjem  poručila: "Ova priča sadrži mnoštvo netočnosti i lažnih pogrešnih prikazivanja, koja nisu provjerena u Kensingtonskoj palači prije objave".

Kensingtonska palača vrlo rijetko reagira na razne napise i tračeve, no posljednjih se dana digla prašina oko jednog posebnog članka o vojvotkinji Kate objavljenog u magazinu Tatler.

1/7

Priča je završila na naslovnici pod naslovom "Katarina Velika", u kojoj se između ostalog piše o problemima Kate Middleton i Meghan Markle, a problem je što u njemu piše kako je vojvotkinja iznimno iscrpljena od svih obveza koje su je dopale nakon Mexita.

Samo dan nakon što je članak objavljen, služba za odnose s javnošću iz Kensingtonske palače javila se i priopćenjem  poručila: "Ova priča sadrži mnoštvo netočnosti i lažnih pogrešnih prikazivanja, koja nisu provjerena u Kensingtonskoj palači prije objave".

Već to je bio presedan na dvoru zbog toga što kraljevska obitelj inače ne reagiraju na tabloida, razne tračeve i navode koji se svakodnevno objavljuju. 

Page Six sada piše da vojvode od Cambridgea pokreću i tužbu protiv magazina, inače omiljenih novina unutar palače. Tvrde kako je članak pun seksističkih izjava, diskriminacije, netočnih navoda.

Foto: Instagram screenshot

"Napisano je iznimno mnogo zlih i uvredljivih stvari te se autor i urednici zbilja trebaju sramiti svog stava i izjava. Članak diskriminira žene u svom najgorem obliku", rekao je jedan izvor.

"Ironija je zapravo što je Tatler omiljeni magazin svih članova kraljevske obitelji i zbog toga je uredništvo valjda mislilo da je pošteđeno ovakvih događaja. No, trenutno ne znači ništa ni to što su ugledna novina i što ih čita svaki obrazovan Britanac", zaključio je.

Palaču je zasmetalo i to što se vojvotkinju usporedilo s princezom Dianom koja je vodila bitku s bulimijom, a sve zbog njezine iznimno vitke linije nakon rođenja trećeg djeteta, princa Louisa.

Iza svih navoda koji su ispisani u popularnom magazinu Tatler, glavni urednik Richard Dennen, odgovorno stoji, opovrgavajući odgovor kraljevske obitelji.

"Kensingtonska palača znala je da smo prije nekoliko mjeseci počeli uređivati izdanje s naslovnom pričom 'Katarine Velike'. Čak smo ih zamolili da zajedno radimo na cijeloj priči. Činjenica da poriču da su ikada išta o tome znali kategorički je lažna", rekao je prije nekoliko dana glavni urednik.

Još je zanimljivije što Daily Mail piše kako je moguće da je sve to istina zbog toga što ne novinarka Anna Pasternak, koja je odgovorna za članak, prijateljica s Vanessom Mulroney, koja je šogorica Meghaninoj najboljoj prijateljici Jessici Mulroney.

"Pasternak tvrdi da je priča koju je napisala istinita i da su njezini izvori vjerodostojni. Prijateljica je s Vanessom Mulroney, koja je prije radila za tabloid Tatler i sada živi u Kanadi", rekao je izvor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije