Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od Strukara traži 4000 eura

Zastupnik Marin Lerotić osudio zahtjev pulskog gradonačelnika: 'Demonstracija sile i bezobrazluka'

Zagreb: Marin Lerotić komentirao je izborne zakone
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
03.06.2023.
u 11:56

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić uputio je pismo na kućnu adresu PR stručnjaku Vedranu Strukaru u kojem ga traži novac kako bi se oporavio od duševnih boli jer će u suprotnom, kako je napisao, "svoja prava ostvarivati u parničnom postupku pred nadležnim sudom"

Saborski zastupnik iz Pule Marin Lerotić (34) na svom Facebook profilu osudio je zahtjev gradonačelnika Pule Filipa Zoričića (41) koji je uputio prema PR stručnjaku Vedranu Strukaru, a u kojemu traži da mu ovaj uplati 30.000 kuna, tj. skoro 4000 eura, kao odštetu za duševne boli koje trpi nakon emisije "Otvoreno" u kojemu su njih dvoje sudjelovali u debati na temu zabrane turbofolk koncerata u Hrvatskoj.

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić uputio je pismo na kućnu adresu PR stručnjaku Vedranu Strukaru u kojem ga traži novac kako bi se oporavio od duševnih boli jer će u suprotnom, kako je napisao, "svoja prava ostvarivati u parničnom postupku pred nadležnim sudom".

VEZANI ČLANCI:

- Jutros još jedna demonstracije sile i bezobrazluka našeg gradonačelnika Filipa Zoričića. Čovjek tuži novinara Vedrana Strukara zbog izgubljene rasprave u Otvorenom jer mu se nije svidjelo što je Vedran rekao pa se tri mjeseca kasnije sjetio da pati od duševne boli! SLAPP tužbe i pokušaji iznude kojima se želi zastrašiti novinare najgori su oblik pritiska na slobodu medija! Filip Zoričić - čovjek kojem su puna usta liberalnog naslijeđa Vlade Gotovca -  ne podnosi nikakvu kritiku, ne trpi činjenice i želi ušutkati one koji misle drugačije. To je kod Zoričića sada već standardna praksa. Najoštrije osuđujem ovakav klasičan pokušaj iznude - objavio je saborski zastupnik iz Pule Marin Lerotić.

Podsjetimo, u istom dopisu pulski gradonačelnik piše Strukaru da je zbog navedene rasprave pred kamerama u direktnom tv prijenosu bio izložen neugodnim pitanjima prijatelja i rodbine te podsmijehu šireg kruga osoba u sredini u kojoj živi i radi. Strukarove izjave zbog kojih trpi duševne boli odrazile su se, piše Zoričić, i na članove njegove uže te šire obitelji koji su također bili izvrgnuti neugodnostima i podsmjesima...

A što je to u televizijskoj debati izrekao PR stručnjak Vedran Strukar da gradonačelnik Pule Filip Zoričić već puna tri mjeseca trpi duševne boli? Prema dopisu Zoričićeve odvjetnice Marijete Pavlović, Strukar je u javnoj debati konstatirao da je Zoričić zabranom koncerata narodne glazbe u Puli zapravo u predizbornoj kampanji jer ima ambicije na nacionalnoj razini, da je njegova sklonost zabranjivanju dugog vijeka, da je u pulskoj gimnaziji skidao hrvatske grbove iz učionica i na ista mjesta stavljao raspela "jer je smatrao da raspela moraju biti edukativna norma u pulskoj gimnaziji"...

Emisiju otvoreno u kojoj su sudjelovali Stukar i Zoričić možete pogledati OVDJE.

VIDEO Nina Violić ispričala Ciganoviću je li ikada ulogu dobila preko kreveta i što misli o tome

Komentara 1

MA
marina
13:34 03.06.2023.

Ajd Lero ne se.i!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije