Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon emotivnog apela

Ruski TV voditelj obrušio se na Arnolda Schwarzeneggera: 'Bio je i u Iraku pa o tome nikad nije snimao govore'

Arnold Schwarzenegger
Foto: Screenshot
1/12
24.03.2022.
u 10:41

- To je lice s naslovnica američkog imperijalizma i kolonijalizma - rekao je o Schwarzeneggeru televizijski voditelj Vadim Gigin.

Glumačka zvijezda Arnold Schwarzenegger (74) nedavno se obratio ruskom narodu kako bi mu 'rekao istinu o ratu u Ukrajini', a to je učinio pomoću videa koji je objavio na svojim društvenim mrežama. Rusi su isprva ignorirali ti obraćanje, no ubrzo su ga napali njihovi državni mediji.

Govor koji im je uputio nazvali su, između ostalog, holivudskom produkcijom. Televizijski voditelj Vadim Gigin mu je u emisiji 'Nedjeljom navečer s Vladimirom Solovjovim' žestoko uzvratio.

-To je lice s naslovnica američkog imperijalizma i kolonijalizma - rekao je o Schwarzeneggeru.

- On u Kaliforniji će nama reći, koji živimo ovdje... istinu? - dodao je. Domaćin emisije Solovjov rekao je da je Schwarzenegger dva puta posjetio Irak kako bi podržao američke trupe, a tamo nikad nije držao slične govore. 

Podsjetimo, glumca na Instagramu prati 22 milijuna ljudi, a poruka je bila emotivni apel za zaustavljanje rata.

- Znam da vam je vaša vlada rekla da je to rat za denacifikaciju Ukrajine. Denacificirati Ukrajinu? To nije istina - bio je izravan te je još jednom istaknuo da "prema ruskom narodu gaji samo simpatije i poštovanje" u tom videu s titlovima na ruskom koji traje više od devet minuta.  Obraćajući se ujedno ruskim vojnicima, Schwarzenegger je ispričao priču o svom ocu koji se borio za nacističku Njemačku u Drugom svjetskom ratu "potaknutom lažima njezine vlade". Tako se prisjetio kako je njegov otac nakon povratka iz Lenjingrada bio "fizički i psihički slomljen", ne samo zbog ranjavanja krhotinom granate, nego i zbog osjećaja krivnje koji ga je mučio.

- Ne želim da budete slomljeni kao moj otac, to nije rat za obranu Rusije kakav su vodili vaši očevi i djedovi – poručio je. Zvijezda Terminatora uputila je i poruku "onima na vlasti u Kremlju", upitavši ih "zašto žrtvuju te mlade ljude za svoje vlastite ambicije". Vladimiru Putinu je poručio: "Vi ste počeli ovaj rat. Vi vodite ovaj rat. Vi ga možete zaustaviti". Arnold je na kraju uputio poruku potpore ruskim građanima koji su prosvjedovali protiv rata diljem zemlje.

- Svijet je vidio vašu neustrašivost. Znamo da trpite posljedice svoje odvažnosti (...). Vi ste moji novi junaci, vi imate snagu Jurija Petroviča Vlasova-  rekao je misleći pritom na sovjetskog prvaka u dizanju utega s kojim se upoznao kao mladić.

VIDEO Dobitnika Večernjakove ruže Tina Kovačića dočekali bakljadom u Osijeku

 

Ključne riječi

Komentara 4

VO
vorda400
23:17 24.03.2022.

Ameri su samo širili demokraciju

PO
pocrn
12:14 24.03.2022.

zaista !, jadni rusi ! pučanstva koje nikako da smogne snage te i nade načina da izađe iz kamenog doba !

Avatar Bud Humski
Bud Humski
11:26 24.03.2022.

"...zašto žrtvuju te mlade ljude za svoje vlastite ambicije"?! To pitanje bi se prije svih trebalo uputiti njegovim sefovima u Washingtonu, i ukrajinskom komicaru koji je svoj narod uvukao u tragediju lizuci dupe pohlepnoj okultnoj oligarhiji. Je li "terminatoru" zao europskog naroda koji zbog suludih sankcija sada jedva sastavlja kraj s krajem? Apsolutno se slazem s ruskim voditeljom... "To je lice s naslovnica americkog imperijalizma i kolonijalizma".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije