Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOJE VODITELJA, JEDNA EMISIJA

U našem poslu najvažnije je zadržati osmijeh

10.04.2018.
u 06:30

Ana Brdarić - Boljat pokazuje kako je moguće biti uspješna u zahtjevnom televizijskom angažmanu, a pritom imati i skladan obiteljski život

Voditelji informativne emisije RTL Danas Ana Brdarić-Boljat i Ivan Vrdoljak za Večernji list govore o velikom novom profesionalnom izazovu.

Središnja informativna emisija RTL Danas dolazi u novom ruhu, odnosno imamo muško-ženski voditeljski par?

Ivan: Pripreme su bile temeljite i izazovne. Vođenje u paru donosi dodatnu dinamičnost i informativnu širinu našoj emisiji, i vjerujem da ćemo opravdati povjerenje gledatelja. Svakoj probi pristupali smo maksimalno predano, ali uvijek s osmijehom. To zahvaljujem Aninoj pozitivnoj energiji u bilo kojem trenutku. U poslu koji je zahtjevan poput našeg, taj stav ponekad čini svu razliku.

Ana: Dugo smo razmišljali kada je pravo vrijeme za uvođenje para u RTL-ovu središnju informativnu emisiju. Uz odličan tim ljudi koji smo upotpunili jakim imenima poput Ivane Ivande-Rožić, Željke Gulan, Adriana de Vrgne, Jelene Pajić. Stoga vjerujem u uspjeh. Jedino, Ivan mi duguje još jedan boksački meč, ovo je prava prilika da ga podsjetim na to!

U čemu je tajna vaše uspješne suradnje?

Ana: Kod Ivana cijenim njegovu energiju i temperament, kao i činjenicu da ne odustaje od svojih uvjerenja iako ponekad znamo dugo raspravljati.

Ivan: Anu poznajem od moga dolaska na RTL 2011. Osim što je velika profesionalka i ima super ideje, kod nje najviše cijenim taj neslomljivi smiješak. U praksi to znači optimizam da ćemo uvijek u emisiji ostvariti sve što smo zacrtali taj dan. Takva je čak i na radne blagdane, kad se nitko od željenih sugovornika ne javlja na telefon. Pokušavam je nagovoriti da dio tog radnog elana pretoči i u neku vrstu treninga.

Što ste važno naučili jedan od drugoga?

Ana: Da je svaka situacija dobra znamo li je okrenuti u svoju korist.

Ivan: Njezin primjer govori mi da je moguće biti uspješan u ovom poslu, a pritom imati i skladan obiteljski život.

Ana, gledaju li vas sin Ante i kći Cvita na ekranu?

Rijetko, više gledaju moje kolege koje ja pratim kada imam slobodan dan. Cvita se najviše voli preko ekrana svađati s Nikolom Vikićem Topićem oko vremena, a Ante prati vijesti i uvijek ima takva pitanja da ostanem bez teksta. Zaista bismo trebali organizirati panel s državnim vrhom, a novinari da budu djeca s pitanjima o aktualnim temama. Ja svoje klince odgajam nekonvencionalno, imam razumijevanja za njihovu maštu i pothvate nakon kojih bi neki roditelji možda i planuli. Doduše, ponekad nam stan izgleda kao da je u njega pala bomba, ali u takvom okruženju zagrljaji su slađi.

Ivane, šira vas je publika zapazila kad ste mijenjali Zorana Šprajca u RTL Direktu. Kakvo vam je to iskustvo?

U odnosu na ostale RTL-ove emisije koje sam vodio, Direkt je tzv. infotainment, provokativnija, opuštenija i humorističnija news forma. Idealno oruđe za obradu nekih tema, pogotovo za razgolićivanje ispraznih političkih obećanja. S druge strane, emisija je idealna platforma za intervjue poput onog koji sam vodio s dečkima iz Leta 3, koji su se pojavili u nesvakidašnjoj odjevnoj kombinaciji. Kolegu Šprajca izuzetno cijenim, ali ne pokušavam biti on. Učiti od boljih je dobro, ali ne i kopirati ih. Tražim svoj put.

Komentara 4

DU
Deleted user
06:52 10.04.2018.

U vasem poslu je najvaznije biti profesionalan i ne biti navijacki raspolozen osim kad se navija za hrvatsku repku...

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
07:41 10.04.2018.

Vratite Šprajca u direkt pod hitno jer ovaj ko da vodi sprovod !!!!!

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
08:36 10.04.2018.

RTL može promjeniti slogan ...mi ne donosimo vijesti u vaš dom nego ideološko miljenje i zaključak našeg gazde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije