Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontroverzni natpis

RTL briše scene zbog nacističke tetovaže: U emisiji 'Ljubav je na selu' više se neće prikazivati Jurica

Foto: Instagram
1/6
14.04.2021.
u 17:27

- Od danas su scene i događaji vezani uz farmu sudionika 13. sezone emisije 'Ljubav je na selu' farmera Jurice Živodera, kao i njegove pojedinačne scene, uklonjene iz preostalih epizoda sezone koje su premontirane - poručili su s RTL-a.

U 13. sezoni showa 'Ljubav je na selu' svoju je srodnu dušu pokušao pronaći i 29-godišnji Jurica Živoder iz Pokleka koji je podigao poprilično prašinu nakon što su gledatelji u nedjeljnoj epizodi primijetili na njegovoj podlaktici tetovažu koja ima nacističke konotacije. Naime, na njegovoj ruci mogao se vidjeti tetoviran natpis "Meine Ehre heißt Treue" (u prijevodu - Odanost mi je čast), inače moto jedne od glavnih nacističkih organizacija Schutzstaffela (SS). 

Uz to na  njegovom Facebook vidljivo je i da 'lajka' stranicu naziva "Adolf Hitler's political beliefs", u prijevodu: "Politička uvjerenja Adolfa Hitlera".  Zbog svega toga produkcija showa odlučila je iz nove sezone izrezati sve kadrove na kojima se pojavljuje Jurica. 

- Od danas su scene i događaji vezani uz farmu sudionika 13. sezone emisije 'Ljubav je na selu' farmera Jurice Živodera, kao i njegove pojedinačne scene, uklonjene iz preostalih epizoda sezone koje su premontirane. RTL Hrvatska ima nultu stopu tolerancije prema različitim vrstama totalitarnih ideologija, posebice onih povezanih s nacizmom i spornom tetovažom - poručili su s RTL-a. 

Foto: RTL

Priopćili su i kako su o svemu razgovarali s osebujnim kandidatom. -U razgovoru s gospodinom Živoderom objasnili smo mu zašto ne možemo dozvoliti razna tumačenja ovako osjetljive teme. Iako je više puta rekao da ne podržava bilo kakvu totalitarnu ideologiju, razumije i u potpunosti podržava donesenu odluku, a za koju vjeruje da je i u njegovu najboljem interesu - kazali su. Uputili su i ispriku svim gledateljima. - Ispričavamo se našim gledateljima zbog neugodnosti. Naša kompanija podržava pluralizam, raznolikost, slobodu i živi navedena uvjerenja - zaključili su na RTL-u te naglasili da se emisija 'Ljubav je na selu' nastavlja prikazivati u terminu od ponedjeljka do četvrtka u 21 sat. 

VIDEO Pogledajte Večernjakovu desetku Nike Turković



Komentara 12

JB
josip.barisic512@gmail.com
19:26 14.04.2021.

RTL ima dvostruka mjerila. Povijest je pokazala da su komunisti napravili daleko više zločina od nacista i fašista zajedno. Ne sviđaju mi se totalitarni sustavi ma kako se zvali. Što se RTL-a tiče, njih ionako ne gledam tako da mi je svejedno.

NI
Ninica
23:24 14.04.2021.

Izjava RTL: " Naša kompanija podržava pluralizam, raznolikost, slobodu i živi navedena uvjerenja". Obožavam takve izjave i postupke kod onih koji upravo čine suprotno ukoliko nečija raznolikost i sloboda nije u skladu sa njihovim uvjerenjima. Ukoliko nekoga u nečemu ograničavate niste to za što se prodajete. To je očit, vidljiv, jasan i shvatljivo lažan oblik ali i fatalističko agresivno nametnut način ispiranja mozgova. Valjda je normalnim ljudima jasno što bi pluralizam trebao biti a nije, što bi sloboda trebala biti a nije, a što je prihvaćanje raznolikosti a nije.

LA
Lana2
08:49 15.04.2021.

RTL je negledljiv.. Juricu izbacili, jer ima sve zube.. Katastrofa od televizije..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije