Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROKLETSTVO OBITELJI KENNEDY

Romantična bajka završila i prije nego se srušio avion

Foto: Hulton Archive
1/4
23.07.2018.
u 07:00

'Ne mogu živjeti u akvariju kao ribica, gdje me svi gledaju i prate svaki moj pokret. I kako bih na takav svijet mogla donijeti dijete'

Želim imati djecu, ali kada o tome hoću pričati s Carolyn, ona mi okrene leđa i odbije spavati sa mnom. Postali smo potpuni stranci, ako se stvari ne promijene, preostaje nam jedino razvod, otvorio je dušu bliskom prijatelju 38-godišnji John Fitzgerald Kennedy Jr., dva dana prije nego što će poginuti u avionskoj nesreći.

Sin jedinac ubijenog predsjednika Johna Kennedyja, zapamćen kao trogodišnjak koji salutira pred očevim odrom, za Amerikance je bio nacionalni ponos. Zgodan, šarmantan, bogat i pametan, obožavan od žena, poštovan od muškaraca, ljubitelj ekstremnih sportova, odvjetnik, novinar, urednik i osnivač političkog magazina George, na njemu je ostala slava američkog Camelota.

Doživljavali su ga kao pripadnika kraljevske obitelji, a ljubovao je s nekim od najljepših i najslavnijih žena svijeta – od glumica Brooke Shields, Sarah Jessice Parker i Daryl Hannah, do supermodela Cindy Crawford i pop kraljice Madonne. Na kraju se, kako su zlobnici komentirali, skrasio s Pepeljugom, šest godina mlađom Carolyn Bessette, nepoznatom publicisticom Calvina Kleina.

No, upravo su njezina hladnokrvnost, britka inteligencija, smisao za humor, ljepota i stil, kao i neimpresioniranost obiteljskim podrijetlom te ignoriranje njegovih zavodničkih pokušaja, bili presudni da osvoje srce jednog od najpoželjnijih neženja.

John John i Carloyn vjenčali su se na ceremoniji uz članove najuže obitelji i prijatelje. Iako su izgledali kao savršen par, nevolje su počele i prije vjenčanja. I isplivale u javnost nakon zajedničke smrti u srpnju 1999., kada je nestao maleni zrakoplov s tri člana: vlasnikom i pilotom Johnom Kennedyjem Jr., njegovom suprugom Carolyn Bessette Kennedy i njezinom sestrom Lauren Bessette.

Par je već tada već živio odvojeno, a priliku za popravni u braku više nikada nisu dobili. “Ne mogu živjeti u akvariju kao ribica, gdje me svi gledaju i prate svaki moj pokret. I kako bih na takav svijet mogla donijeti dijete”, pravdala se Carolyn. Praćenje paparazza, novinarska pažnja, zaustavljanje od obožavatelja i cijela pompa kojoj su ona i John bili izloženi išli su joj na živce.

Natjerali su je na povlačenje u intimu doma, gdje se družila s najbližim prijateljima i odbijala pozive na društvena zbivanja, kulturne događaje i večere... A ljubimac Amerike bio je potpuna suprotnost, naviknut na život pod povećalom javnosti, samouvjereno se obraćao novinarima, fotografima priređivao slavlja kada bi gol do pasa trčao Central Parkom, a sva ta slava i pažnja su mu više nego godile. Ipak, kada su ih novinari na povratku s medenog mjeseca dočekali pred vratima njegovog stana u New Yorku, John John ih je zamolio “da im daju prostora”. Naravno, oglušili su se na njegove molbe i nastavili kampirati pred stanom. Svi su željeli djelić Carolyn, koja je svojim stilom i ljepotom do temelja prodrmala modni svijet.

Utočište od tolikog interesa za njezin život Carolyn je nalazila bijegom u stan svog prijatelja, dizajnera Gordona Hendersona, ali sav taj pritisak počeo je stvarati pukotine u odnosu zaljubljenog novopečenog bračnog para. John je nastavio voditi buran društveni život, družiti se s dečkima na jedrenju, odlaziti u teretanu i sa žarom se baviti uređivačkom politikom magazine George, dok se Carolyn s gay prijateljima iz svijeta mode družila u stanu i uživala u `bijelim` kokainskim noćima.

Kada je to John otkrio, njihove su svađe postale ne samo česte i burne, nego su ponekad prerastale i u fizičke obračune. “Ona je bila poput divljeg konja, vrlo neukrotiva, bez poštovanja, usta puna ružnih riječi, tako da je često Johna zvala pederom”, izjavila je jedna njoj bliska osoba.

Da je bila neobuzdana i nepredvidljiva potvrdio je i njezin bivši dečko Michael Bergin, top model proslavljen reklamama za Calvina Kleina. Nakon njezina vjenčanja nije htio imati nikakva kontakta s njom, no to Carolyn nije spriječilo da ga posjećuje, a Johnu je jednom istresla da se i dalje viđa s bivšim ljubavnikom.

Iako to i nije bila istina, rekla je to da ga povrijedi, ali i iz ljubomore, jer su do nje došle glasine da se njezin suprug ponovo sastaje s Daryl Hannah. “Ona ga nikada ne bih pustila od sebe”, otkrili su Carolynini poznanici, ističući da je bila vrlo nesigurna, željna kontrole, sklona manipuliranju i nadasve – ljubomorna.

Ne samo na žene, nego i na Johnovog poslovnog partnera i suosnivača magazine George - Michaela Bermana. Nakon njegovog odlaska, magazin je zapao u financijsku krizu, pa se John John morao uhvatiti ukoštac i s poslovnim problemima.

No, uspio je nagovoriti Carolyn da posjećuje psihijatra, pokušao je ponovo probuditi strast romantičnim vikendima na egzotičnim otocima, a izgledalo je da sve ide u pravom smjeru kada su u ožujku 1999. počeli ići kod bračnog savjetnika. Sve se raspršilo kao mjehur od sapunice kada je Carolyn izletjela iz savjetnikove sobe nakon pitanja o konzumiranju droge, a John se odselio u hotel.

Njegova jedina ovisnost bila je o adrenalinu, prije pogibije je na paraglajdingu slomio gležanj. Johnove strasti prema letenju užasavala se i njegova majka Jackie. No, njezina prerana smrt spriječila ju je da i dalje bude ‘dobri duh’ svoga sina i odgovori ga od njegovih tvrdoglavih odluka. To nije pošlo za rukom ni doktoru, koji je Johna Kennedyja Jr. savjetovao da ni slučajno ne leti još mjesec dana, zbog slabih mišća i nedovoljno brzih refleksa.

Nije ga poslušao i tako je romansa koja je počela kao bajka završila tragedijom koja je duboko protresla Ameriku.

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rotuutor
11:39 23.07.2018.

Bla,bla,bla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije