Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hola Cuba!

Rolling Stonesi obećaju Kubancima „povijesni“ koncert

'Ronnie Wood, Mick Jagger, Keith Richards and Charlie Watts of The Rolling Stones perform on stage at Barclay Summer Time iHyde Park on Saturday in London.Photo: Press Association/PIXSELL'
Foto: 'Suzan/Press Association/PIXSELL'
1/4
24.03.2016.
u 11:55

U petak navečer po mjesnom vremenu rock skupina nudi besplatan koncert u sportskom centru Havane u okviru svoje turneje America Latina Ole

Nakon „povijesnog“ posjeta američkog predsjednika Baracka Obama Kubi „povijest“ obećaju i vremešni rockeri Rolling Stonesi u kratkom videofilmu u kojem se Kubancima obraćaju na španjolskom jeziku.

Hola Cuba!, poručuju Mick Jagger, Charlie Watts, Ronnie Woods i Keith Richards na početku jednominutnog promotivnog filma koji se emitira na informativnom kanalu Cubainformacion.tv.

„Bili smo na brojnim nevjerojatnim mjestima, no ovaj koncert bit će povijestan za nas a, nadamo se i za vas. Hvala što nas primate u vašoj lijepoj zemlji“, govori Mick Jagger na španjolskom jeziku s jakim engleskim naglaskom, a u pozadini nižu se snimke Havane, kubanske prijestolnice i koncerti Stonesa.

U petak navečer po mjesnom vremenu rock skupina nudi besplatan koncert u sportskom centru Havane u okviru svoje turneje America Latina Ole.

Za tu je prigodu pripremljena pozornica duga 80 metara, a postavljeno je i 10 divovskih ekrana što je logistika dosad neviđena na Kubi.

Iako rock nije nikada bio zakonom zabranjen na Kubi, ta „imperijalistička“ glazba dugo se smatrala nepoželjnom na otoku u doba Fidela Castra. Stoga su se pjesme Beatlesa ili Rolling Stonesa slušale u initimnosti doma s kaseta koje su se prodavale ispod ruke.

Mick Jagger u listopadu je posjetio Kubu kao asistent na koncertu timbe (glazbeni izričaj sličan salsi) skupine Bamboleo.

>> Rolling Stonesi mogli bi označiti povijesni trenutak za Havanu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije