Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRO ODAK

Roker zaposlen u vrtiću u novi spot uključio je mališane koji su crtali glazbenu legendu

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
23.12.2020.
u 07:00

Bilo im je zanimljivo vidjeti kako se on stilski mijenjao tijekom godina, da je imao različitu boju očiju, ali i da se njegova pjesma slušala kada je čovjek prvi put letio na Mjesec – kaže nam Odak

Početkom iduće godine obilježit će se peta godišnjica smrti velikog Davida Bowieja, glazbenika koji je zahvaljujući svojim pjesmama i osebujnom stilu bio inspiracija mnogima. Bowiejev lik i djelo bili su zanimljivi i djeci u zagrebačkom Dječjem vrtiću Špansko, koji su prethodnih dana crtali njegove portrete, a sve zahvaljujući njihovu odgojitelju Miru Odaku, inače frontmenu grupe Lili Gee.

Stilske promjene

Njihovi radovi našli su se i u videospotu za pjesmu “Al' nikad David Bowie”, koju je Odak napisao koristeći naslove pjesama Davida Bowieja.

– Na ideju sam došao kada mi je kolegica pedagoginja posudila jednu knjigu, u kojoj je David Bowie prikazan na zanimljiv način. Riječ je o edukativnoj slikovnici u kojoj su većinom ilustracije. Djeci u svojoj grupi pokazao sam tu slikovnicu i razgovarali smo o njemu. Bilo im je zanimljivo vidjeti kako se on stilski mijenjao tijekom godina, da je imao različitu boju očiju, ali i da se njegova pjesma slušala kada je čovjek prvi put letio na Mjesec – kaže nam Odak. Kada su klinci procesuirali veličinu glazbenog genija kao što je bio Bowie, prionuli su na crtanje njegovih portreta.

– Baš su me iznenadili, jer riječ je o odličnim radovima djece predškolskog uzrasta. Crtali su ga u različitim fazama njegova života, a onda mi je palo na pamet da s još jednim kolegom napravim pjesmu o Bowieju, a u spotu prezentiram njihove radove. Zanimljivo mi je bilo vidjeti i kako su reagirali na njegovu glazbu, budući da oni slušaju nešto sasvim drugo. Puštao sam im pjesme bržeg tempa poput “Let’s Dance”, “Modern Love” ili “China Girl”. Fora im je bilo kada su shvatili da je on tijekom karijere promijenio nekoliko stilova, kako u glazbi tako i u odijevanju. Objasnio sam im da su ga zvali “kameleon rocka”, pa su i oni htjeli biti kameleoni. No kada smo ga obradili u nekoliko dana, prebacili su se na drugu temu. Zato će nam za uspomenu ostati njihove slike, ali i ova pjesma – sa smiješkom će Odak.

Svirka u pandemiji

Odak je rođeni Šibenčanin, a glazbom se bavi još od srednjoškolskih dana. Bio je frontmen grupa Strings i Krug, a sada se na vokalu grupe Lili Gee izmjenjuje s Lidijom Graovac. Dosad su izdali jedan EP, a nakon što su potpisali ugovor s Croatia Recordsom, za 2021. najavljuju i album koji će prštati od čistokrvnog rocka. Potpisivanje ugovora za našu najstariju diskografsku kuću, kaže, pravi im je vjetar u leđa, budući da su za istu kuću snimali ili snimaju njihovi brojni glazbeni uzori.

– Jako sam zadovoljan dosadašnjim radom grupe Lili Gee. Pjesme nam se vrte u cijeloj regiji, a imali smo i dosta koncerata. Evo, nedavno smo čak i zasvirali na splitskoj rivi, usred pandemije – kaže Odak, kojem je ipak primarni posao odgojitelja.

– Kao odgojitelj u DV-u Špansko radim punih 20 godina. Kada sam došao, bilo je roditelja koji su se čudili kad su vidjeli da će im dijete odgajati dugokosi roker. No svi su se brzo navikli na mene, tako da nove generacije znaju kome dolaze. Klincima je super jer ih u našem vrtiću čekaju “sport i glazba”. Ako je lijepo vrijeme, igraju se vani, a unutra uzmem gitaru pa pjevam s njima – kaže Odak.

Ključne riječi

Komentara 1

MT
mtintilinic
07:59 23.12.2020.

Jel zaradu od youtubea isto dijeli s tom djecom koju je iskoristio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije