Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za prste polizati

Luka Nižetić podijelio je mamin recept za omiljenu blagdansku slasticu: Najbolje na svitu!

Luka Nižetić
Foto: Promo
1/7
22.12.2020.
u 15:27

Glazbenik je poznat po svojim kulinarskim vještinama, a u pripremi ove slastice držao se uputa svoje mame Tamare.

Pjevač Luka Nižetić osim uspjesima na glazbenoj sceni može se pohvaliti i kulinarskim uspjesima u kojima svako ljeto uživaju gosti njegovog restorana u Komiži. Svojim Instagram obožavateljima sada je podijelio recept za slasticu koja se tradicionalno priprema u Dalmaciju u ovo blagdansko vrijeme.  Riječ je o fritulama za koje svaka domaćica ima svoj recept i tajni sastojak, a Luka je podijelio recept svoje mame Tamare.

- Napravio sam najbolje fritule na svitu! Bacite oko i primite se posla - napisao je Luka uz video u kojem je pokazao svaki korak u pripremi, a onda je putem Instagram storyja ostavio i napisani recept.  Recept prenosimo:

Skuhati 1 litru mlijeka s 20 dkg griza. Pomiješati 70 dkg brašna 2 praška za pecivo i 20 dkg mljevenih oraha. Naribati koru 2 limuna, 3 naranče i 2 jabuke cijele. Mutiti 4 žumanjka sa 100 grama šećera i 2 vanilije u snijeg, a bjelanjke umutiti u snijeg. U žutanjke dodati mješavinu brašna, kuhani griz, sve sastojke koje ste naribali, 4 žlice rakije, 4 žlice ruma i snijeg od bjelanjaka. Peći u dubokom ulju. Pečene fritule po želji uvaljati u šećer, cimet, čokoladu...

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nemojtimenimojneme
16:36 22.12.2020.

a što kaže Slavko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije