Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POP ZVIJEZDA

Rihanna novom fotografijom naljutila veliki dio obožavatelja: 'Ovime vrijeđa našu tradiciju!'

Rihanna
Foto: /IPA/PIXSELL
1/7
16.07.2019.
u 07:00

– Smatram ovo napadom. Znam da Rihannu i autore fotografije nije briga za moje mišljenje, što samo pokazuje koliko nemaju poštovanja prema našoj kulturi. Ako ste htjele azijski izgled, zašto niste pozvale azijske umjetnike – pitao je jedan obožavatelj

Rihanna je posljednja u nizu poznatih osoba optuženih za kulturno prisvajanje, nakon što se pojavila na naslovnici novog izdanja kineske verzije magazina Harper's Bazaar. 

Pjevačica je na svom Instagram profilu objavila fotografiju na kojoj nosi tradicionalnu plavu haljinu s dugim rukavima. Njena frizura i nakit također podsjećaju na tradicionalni izgled kineske žene. Harper's Bazaar na svom je profilu također podijelio fotografije sa snimanja, koje su opisali kao "zapadnjačka ikona upoznaje istočnjačku estetiku". 

Foto: Instagram/riley.loudermilk

No, čini se da se fotografije nisu svidjele mnogim Rihanninim obožavateljima koji su je napali za prisvajanje kineske tradicije. 

– Ja sam iz Azije i smatram ovo napadačkim. Znam da Rihannu i autore fotografije nije briga za moje mišljenje, što samo pokazuje koliko nemaju poštovanja prema našoj kulturi. Ako ste htjele azijski izgled, zašto niste pozvale azijske umjetnike – pitao je jedan obožavatelj, dok je drugi napisao kako je po njemu to rasistički te da ona ni sama ne zna zašto je to obukla. 

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Međutim, bilo je i onih koji su branili fotografiju, tvrdeći kako se radi o pozitivnom primjeru prihvaćanja kineske tradicije. Naravno, odmah su se našle i usporedbe s Kim Kardashian, koja je nedavno najavila kako će se nova linija njenog donjeg rublja zvati Kimono, čime je uvrijedila Japance. Nakon protesta, Kardashian se ipak nije odlučila za to ime. 

Pogledajte i tko su najplaćenije zvijezde današnjice.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Apsalar
Apsalar
09:45 16.07.2019.

Joj globalni problem. Šta čemo sad?! Hoće rat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije