Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pula

Razvikani rock and bike tjedan ove godine s pojačanim inozemnim line up-om

Bikers Week u Puli
Foto: PR FOTO
1/3
13.08.2018.
u 12:37

Već dvadeset i četvrtu godinu zaredom u Puli će se održati Croatia Bike Week u organizaciji kluba Twin Horn MC iz Pule a uz podršku Grada Pule i Turističke Zajednice Grada Pule. Susret koji privlači ljubitelje motora i dobre rock svirke iz cijelog svijeta, zapravo je ljetna atrakcija koja je zacrtala svoj moto turistički brand na europskim i svjetskim kartama. Nudi pravi sajam moto opreme u malom, te obilje dnevnog i noćnog programa.

Pula poznata po najposjećenijem moto susretu i ove godine otvara svoja vrata brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta, i to od prošle godine na novoj atraktivnoj lokaciji uz more-pulskoj Vallelungi, na istoj cesti cca 2 km prije stare lokacije, tik uz samu obalu.

Prosječna posjećenost ovoga mega Bike Weeka proteklih godina narasla je na preko 15000 posjetitelja, a na početku velikog defilea gradom  koji okupi i više od 2500 motora nekoliko puta bio je i sam gradonačelnik Pule -Boris Miletić.

U povorci koja je prošla gradom okupili su se motoristi iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke, SAD-a, Švicarske, Austrije, Francuske, Slovačke, Belgije, Škotske, pa čak i iz Kuvajta te iz brojnih drugih zemalja.

Razvikani moto party koji je jedan od najposjećenijih moto & rock partija u Europi, ove godine svoj program dodatno je pojačao ugostivši niz bandova iz inozemstva, a predvode ih legendarni Nashwille Pussy-energični američki band koji je najbliži svirci AC/DC u sedamdesetima, ili ponajbolji izbor za predgrupu Motorheadu što je svojedobno naglasio i legendarni Lemmy.

Supružnici Blaine Cartwright i Ruyter Suys, osovine i pokretači benda koji postoji već više od 20 godina, uživo izvode pravu malu eksploziju rock ‘n’ rolla. Hrvatskoj publici su već poznati sa odličnim live nastupima. Njima će se još pridružiti i Animal House iz Italije, Sister Soul & Blaxperts iz Njemačke, Nevermind iz Slovenije, legendarni Atomci, Hard Time te drugi.

Tjedan će se otvoriti koncertom polaznika i predavača pulskog Rock Campa gdje poznati glazbenici educiraju mlade muzičare, a prva večer bit će live nastup na Forumu, podno atraktivnog Augustovog Hrama. Svaki dan organizirana je zabava po rasporedu u prilogu za posjetitelje, a finale će uslijediti za vikend na atraktivnoj Valleulungi.

I ove godine na Vallelungi bit će postavljeni brojni štandovi gdje će se moći naći doslovno sve za bikere -  kožnih jakni, rukavica, hlača, čizama,  torbi za motore i svih ostalih motociklistima potrebnih stvarčica, kao i nakita i punkta za masažu i tetoviranje. Održati če se i odabir najljepše prerađenog motocikla u nekoliko kategorija. Lani smo po prvi puta vidjeli motor od drveta, a ove godine zasigurno nas čekaju još veća iznenađenja.

Od noviteta, a i posebnih specijaliteta možemo navesti dolazak poznatog gastro Hook and Cook doživljaja. nudit će se riblji specijaliteti. Najavljeno je i prisutstvo   nekog od poznatih hrvatskih kuhara. Specijaliteti od tune nešto su što bi svaki ljubitelj ribe trebao kušati. Hook & Cook savršeni je spoj ribolova i gastronomske kreativnosti, nudeči  slasne riblje delicije u street food varijanti. Osvojile su več mnoge turističke destinacije, a ove godine će se pridružiti tisućama motorista i ostalim posjetiteljima Croatia Bike Weeka.

Najupečatljiviji događaj ovog velikog festivala rocka, mora i motora za mnoge je  zasigurno veliki moto defile kada nekoliko tisuća motora krene gradom, a on će se ove godine održati 1.9.2017 u 16 h. Sa Vallelunge kolona će krenuti  kroz grad, proći podno antikne pulske Arene  a zaustavit će se i  na samoj rivi radi velike zajedničke fotografije. impozantan defile svake godine  izmami  uz cestu tisuće posjetitelja koji mašu i pozdravljaju bajkere.

Reportaže o susretu objavljene su i u mnogim drugim stranim medijima, pa se tako promoviraju i Istra i Pula kao glavne turističke moto destinacije. Ovaj susret dovodi mnoge goste, te je Pula tijekom godina postala prepoznatljiva kao bajkerski grad. 

 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
13:00 13.08.2018.

Nek ih Miletić provoza po Uljaniku da vide remek djelo njegove uhljebske armije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije