Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udario je u glavu

Rajko Dujmić za napad na suprugu Snježanu osuđen na šest mjeseci uvjetno

09.04.2015., Zagreb - Glazbenik Rajko Dujmić nakon izlaska iz bolnice dolazi pred stan u pratnji supruge Snjezane.  Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
10.02.2016.
u 12:05

Glazbenik će ići na sud kako bi dokazao da nije kriv za ozljede

Zbog napada na suprugu Snježanu, koju je u rujnu prošle godine u njihovu stanu u Maksimiru, udario u glavu te ju zgrabio za podlakticu, sutkinja zagrebačkog Općinskog kaznenog suda izdala je kazneni nalog kojim je glazbenik Rajko Dujmić osuđen na šest mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Međutim, legendarni 61-godišnji glazbenik podnio je prigovor na ovakvu odluku suda pa će se protiv Dujmića, ako optužno vijeće toga suda potvrdi optužnicu, provesti sudski postupak.

Bio je alkoholiziran

Tužiteljstvo Dujmića tereti zbog nanošenja lakših tjelesnih ozljeda, za što se inače postupak pokreće privatnim putem osim ako oštećena osoba nije bliski srodnik, kao što je to u slučaju glazbenika i njegove supruge. Snježana Dujmić je od početka koristila zakonsku blagodat te je odbila svjedočiti protiv svog supruga, a očekivati je da legendarnog glazbenika neće tereti ni kada mu počne suđenje. Incident između supružnika zbio se početkom rujna u poslijepodnevnim satima, a policiju je pozvao njihov susjed, koji je čuo da se u stanu Dujmićevih nešto događa. Kada je policija došla na mjesto događaja, vidjeli su da je glazbenikova supruga ozlijeđena, a Dujmić je bio alkoholiziran. Liječnici su Snježani Dujmić dijagnosticirali lakše ozljede, odnosno od suprugova udarca imala jer otok iznad oka te podljev na podlaktici. Dujmiću je tada sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio istražni zatvor u trajanju od 30 dana zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela jer mu ovo nije bio prvi incident.

Susjed čuo buku u stanu

Iako je Snježana Dujmić od početka štitila supruga, odnosno nije ga htjela teretiti, tužiteljstvo je po službenoj dužnosti pokrenulo kazneni postupak. Budući da su uz podnesenu optužnicu stavili prijedlog sudu da se izda kazneni nalog, što se inače radi u slučajevima u kojima postoje čvrsti dokazi i za djela za koja je predviđena kazna od pet godina zatvora, tužitelji očito smatraju kako i bez iskaza Snježane Dujmić imaju jake dokaze za dokazivanje krivnje. Osim Snježane Dujmić, tijekom istrage je saslušan i njihov sin i susjed koji je i zvao policiju, a oni će ponovno biti pozvani i kada Dujmiću počne suđenje. Prema trenutačnoj evidenciji Općinskog kaznenog suda, bivši vođa legendarnih Novih fosila do sada nije kazneno osuđivan, ali jest prekršajno, i to dva puta. Oba puta riječ je bila o djelima s elementima nasilja.

Neslužbeno doznajemo da se Dujmić trenutačno nalazi na obveznom liječenju na Rabu, i to prema presudi prekršajnog suda. Prošle mu je godine, naime, uz kaznu, izrečena mjera obveznog liječenja od alkohola u trajanju od godinu dana.

Iako je prema sadašnjoj kaznenoj evidenciji “čist”, Dujmiću se na Općinskom sudu već jednom sudilo, i to prije deset godina. Naime, tada je bio optužen za posjedovanje manje količine kokaina koji su kod njega pronađeni dok je sjedio u jednom zagrebačkog kafiću. Iako je uporno negirao da je droga bila njegova i pravdao se kako mu je paketić s kokainom podmetnut, ipak je završio na sudu.

Da legendarni glazbenik ima problema s ovisnošću, već je dugo javna tajna, a nakon ovog zadnjeg incidenta supruga Snježana u medijima je ispričala kako je glazbenik bio u velikoj psihičkoj krizi zbog razlaza s bivšim kolegama iz Novih fosila, legendarne grupe koju je on osnovao. 

>> Rajko Dujmić izišao iz Remetinca u kojem je završio zbog obiteljskog nasilja

Komentara 6

LI
liliZG
12:15 10.02.2016.

obavezno liječenje na Rabu, ..??? to je ljetovanje ili liječenje?nisam sigurna..

SA
santos008
17:35 10.02.2016.

Vjerovatno zelio da i gospodja vidi kako je biti udaren u glavu.

BH
biserka halas
19:16 10.02.2016.

to je opravdanje bio pijan jak si ti muskarac onda I tvoja zena treba popiti I lupiti dobro u glavu I nikom nista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije