Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nisu baš pomogli

Publika u 'Milijunašu' dvaput potpuno zakazala, biste li vi znali ova pitanja?

Foto: HRT
1/9
20.04.2023.
u 22:45

Zlatko Šaponjić iz Splita bio je najuspješniji u igri "Najbrži prst" te je do kraja emisije odgovorio na devet pitanja te zasad ima 2500 eura i pozivnicu za iduće izdanje kviza

Novo izdanje popularnoga game showa počelo je otvaranjem šestoga pitanja za 300 eura, a u "vrućem" stolcu sjedio je 44-godišnji Sergej Novosel Vučković kojega smo upoznali u prošlotjednoj emisiji. Zagrepčanin je osvojio 5000 eura poslušavši publiku koja nijedan posto glasova nije dodijelila točnom odgovoru na 12. pitanje. Večerašnji "najbrži prst", Splićanin Zlatko Šaponjić, zasad ima 2500 eura i džokera "zovi" na raspolaganju, piše HRT

Sergej, poznato kvizaško lice, naglasio je Tarik, prvoga je džokera iskoristio na sportskom pitanju za 1000 eura. Tražilo se ime kluba koji je prošle godine, u povodu desete godišnjice glasovite utakmice, objavio dokumentarac "93:20". Upotrebom džokera "pola-pola" u suženu izboru ponude odgovora ostali su Atlético de Madrid i Manchester City, a izostali su klubovi Borussia Dortmund te Paris Saint-Germain. Natjecatelj je potom osvojio spomenuti iznos odgovorivši kako je riječ o Manchester Cityju (za kojega je prethodno i smatrao da bi mogao ostati sistemom eliminacije). 

Naime, bila je to senzacionalna utakmica za naslov prvaka koju je Manchester City čekao 44 godine, a u kojoj je s dva gola u sudačkoj nadoknadi pobijedio Queens Park Rangerse (3-2). 

Je li LenjinHo-Ši-MinPol Pot ili Mao Ce-tung državnik koji se pojavljuje pod pravim imenom, Sergej je trebao odgovoriti ne bi li osvojio 10.000 eura. Isključivši Lenjina spomenom njegova imena Vladimir Iljič Uljanov, upotrijebio je džokera "zovi" koji je bio mišljenja kako je riječ o Mao Ce-tungu. Ipak, nakratko se dvoumio treba li pitati i publiku ili pak za konačan odgovor ponuditi ime Mao Ce-tunga. Naposljetku je riskirao s odgovorom. 

Naime, Saloth Sar ime je Pola Pota, Ho-Ši-Minovo ime je Nguyen Tat Thanh, dok je pravo Lenjinovo natjecatelj i naveo.

Na sljedećem 12. pitanju za 18.000 eura upitao je publiku je li Salvador Dalí svoje slavne brkove modelirao prema brkovima španjolskog slikara Velázqueza, Miróa, Grisa ili Goye. Publika je 0% glasova dodijelila Velázquezu, 6% glasova dala je Miróu, 37% Grisu, a najviše, 57% glasova publike pripalo je Goyi.  Sergej se potom priklonio mišljenju džokera te je, odgovorivši kako je posrijedi Goya, kviz napustio s iznosom od 5000 eura.

- Šok šokova je taj da Velázqueza nitko nije prepoznao, a duži brkovi čiji su krajevi ušiljeni i podignuti prema gore baš su se nosili u 17. stoljeću i Velázquez je imao identične brkove, rekao je Tarik.  Zlatko Šaponjić iz Splita bio je najuspješniji u igri "Najbrži prst" te je do kraja emisije odgovorio na devet pitanja te zasad ima 2500 eura i pozivnicu za iduće izdanje kviza. 

Šezdesetdvogodišnji građevinski inženjer na radnom mjestu informatičara nije znao dolina kojih rijeka nosi naziv Vallis aurea. Je li riječ o dolini Bosuta i Vuke, Česme i Lonje, Kupe i Čabranke ili Orljave i Londže? Stoga je na navedenom devetom pitanju prvo iskoristio džoker "pitaj publiku". Publika je 43% glasova dala dolini Bosuta i Vuke, 25% dolini Česme i Lonje, dolini Kupe i Čabranke 18%, a 14% publike glasalo je za dolinu Orljave i Londže.

Ustvrdivši kako i njega vuče odgovor kojemu je publika dala najviše glasova ipak se opredijelio i za džoker "pola-pola". Njegovom su upotrebom iz ponude izostale doline Bosuta i Vuke te Česme i Lonje.  - Onda bi to trebao biti D, ustvrdio je Zlatko naposljetku točno odabravši dolinu Orljave i Londže, iako je publika i ovaj puta najmanje glasova dala upravo tom odgovoru. Zlatna dolina (Vallis aurea) jest Požeška kotlina.

- Rimljani nisu imali veze s tim nazivom. Pretpostavlja se da ga je u maniri romantizma izmislio ilirac Luka Ilić sredinom 19. stoljeća, pojasnio je zatim Tarik. 

VIDEO Nasmijavali su nas u 'Večernjoj školi', a znate li čime se Ante, Blaž i Denis zapravo bave?

Komentara 1

ST
strek1
12:43 23.04.2023.

Znam ova PITANJA!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije