Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ'

Mudraci prvi put pogriješili! Natjecatelje dva puta naveli na krivi odgovor

Karlo Lugomer
Foto: HRT/Screenshot
1/4
04.06.2020.
u 20:58

Uzbudljivu večer u kvizu "Tko želi biti milijunaš?" obilježio je Karlo Lugomer, 27-godišnjak iz zagrebačke Dubrave.

Prvi natjecatelj večerašnje epizode kviza "Tko želi biti milijunaš?" bio je Karlo Lugomer iz Zagreba koji je osvojio 32 tisuće kuna. Na pitanju za 250.000 kuna pomoć je zatražio od mudraca koji su ga nažalost naveli na netočan odgovor, a to je bila ujedno i prva greška koju je trio učinio otkako su zamijenili joker publiku.

- Koja se dama prva spominje u pjesi "Mambo No. 5" Loua Bege? - upitao je Tarik mladića, a od ponuđenih odgovora bili su: Angela, Erica, Monica i Tina. Premda je odgovor Angela, mudrac mu je rekao kako se radi o Erici te je Karlo poslušao njegov savjet i nažalost nije osvojio 250 tisuća kuna.

Foto: HRT/Screenshot

Karlovo ime poznato je svim kvizašima i obžavateljima "Potjere" , a neizbježno je i na pub kvizovima, jer je ovaj svestrani znalac prije pet godina postao prava zvijezda nakon briljiranja u Potjeri. Tada je kao 22-godišnjak uzeo višu ponudu od 90.000 kuna koju mu je ponudila lovkinja Morana Zibar, a istu je obranio bez ijedne pogreške.

Jednom prilikom ga je čak i vrsni kvizaš Dean Kotiga pohvalio na Twitteru i opisao kao "budućnost hrvatskog kvizaštva". 

Inače, Karlo je autor tri romana te je zbog njih postao najmlađi hrvatski književnik. Knjige "Škvadra iz 5.b", “Plava avantura” i “Ispod ploče”  napisao između svoje 10. i 14. godine, a glavni uzor mu je bio Ivan Kušan. Nakon gimnazije i preddiplomskog studija geografije na PMF-u nove izazove potražio je u Londonu na jednom od najboljih svjetskih sveučilišta University College London (UCL) gdje je diplomirao geoprostornu analizu te doktorirao geografiju na temu korištenja novih tehnologija u lokacijskoj analizi i analizi prostornog kretanja ljudi u gradovima za potrebe planiranja trgovina.

– U ljeto 2010., kao član prvog hrvatskog tima koji je sudjelovao na Svjetskoj geografskoj olimpijadi, otputovao sam na Tajvan i osvojio brončanu medalju – rekao nam je prošle godine ovaj izuzetan mladić kojem je geografija ipak veća ljubav od kvizova, ali se nakon života u Londonu osvrnuo i na kviz scenu u Hrvatskoj.

- Naglasio bih da je hrvatska kvizaška scena znatno uznapredovala posljednjih deset godina te kako je zbog redovitih individualnih i ekipnih natjecanja i truda oko promocije kviza definitivno nadmašila englesku scenu kako prema organizaciji tako i prema kvaliteti kvizova. Tijekom svog izbivanja iz Hrvatske, dobio sam priliku sastavljati pitanja za neka domaća pa i međunarodna natjecanja i to mi je postao jedan poprilično izazovan i zanimljiv hobi – zaključio je Karlo Lugomer.

U nastavku večerašnje epizode kviza, mudraci su još jednom pogriješili kada je pomoć na pitanju za 32 tisuće kune od njih zatražila natjecateljica Anita Marušić.  "Izaberi život, Izaberi posao. Izaberi karijeru. Izaberi obitelj". Koji film počinje? glasilo je pitanje, a Anita nije bila sigurna koji odgovor je točan i mudraci su Aniti rekli da se radi o izjavi iz filma "Klub boraca", ali to nije bio točan odgovor. Točan je odgovor kako je riječ o citatu iz filma "Trainspotting" te je Anita otišla kući sa samo tisuću kuna.

Ovo su najtragičnije prometne nesreće u kojima su poginuli poznati

 

Komentara 1

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
21:10 04.06.2020.

Namjerno su ga sj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije