Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Džezersko izdanje Gabi Novak

Prva dama estrade čini noći dražima i uzbudljivijima

gabi
10.02.2010.
u 18:36

Neka se nijedna od naših pjevačica ne naljuti, ali ako je samo jedna od njih zaslužila nositi epitet prve dame domaće estrade, dive ili drugih preživljenih izraza koje još rabi samo Mariah Carey, onda je to – Gabi Novak.

Neka se nijedna od naših pjevačica ne naljuti, ali ako je samo jedna od njih zaslužila nositi epitet prve dame domaće estrade, dive ili drugih preživljenih izraza koje još rabi samo Mariah Carey, onda je to – Gabi Novak.

Njezina scenska suptilnost i gracioznost ne ogledaju se samo kada pjeva nego i po izboru materijala, a to je područje na kojem su mnoge od njezinih konkurentica (diva? legendi?) u određenim fazama svojih karijera posrtale. Gabi je imala sreću da je obiteljski vezana za skladateljsku izvrsnost Arsena Dedića, također sviračko-aranžersku iznimnost sina Matije koji ju je posljednjih godina okružio sjajnom džezerskom ekipom, no to sve ne umanjuje njezine vrline.

Ovaj live CD (kojem je pridružen i DVD) snimljen je tijekom nastupa na zagrebačkom festivalu Jazzarella u ZKM-u 2009. godine. Repertoar ide od džezerskih vokalnih standarda poput „My Funny Valentine“ i „Moonlight In Vermont“ te „Caravan“, ali sadrži i izuzetno rafinirane verzije njezinih uspješnica „Pjesma je bila život moj“, „Ni ti ni ja“, „Kuća za ptice“ i „Pusti me da spavam“, do neizbježne Arsenove „Sve što znaš o meni“. Kasnonoćna glazba, ali koja noć čini dražom i uzbudljivijom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije