Zovu je prvom damom američkog kulinarstva, vlasnica je glasovitih restorana, autorica brojnih kuharica, iza sebe ima brojne kulinarske emisije i dva Emmyja. Lidia Bastianich (75) pravi je dokaz da ''američki san'' postoji te da upornost, trud i rad uvijek donose rezultate. Kao i svake godine, Lidia ljeto provodi u rodnoj Istri, točnije u naselju Busoler u predgrađu Pule u društvu obitelji.
Iako se u Ameriku preselila davne 1956. godine, tradicionalna kuhinja za nju je uvijek nepresušan izvor inspiracije, a svojim receptima i zaraznom energijom godinama vlada televizijskim ekranima i u domove gledatelja donosi recepte koje će poželjeti napraviti i oni koji su s kuhanjem ''na vi''. Na HRT-u se 9. kolovoza počela emitirati peta sezona njezine dokumentarne serije ''Lidijina kuhinja: Talijansko-američka klasična jela'', a u 26 novih epizoda gledatelji će moći uživati u novim receptima i spoju tradicionalne talijanske kuhinje i mediteranskih okusa s pokojom tajnom koju znaju samo bake.
Lidia Bastianich
Prva dama američkog kulinarstva rođena je u Istri: Ima 12 restorana, 2 Grammyja, kuhala je za papu Franju i Benedikta XVI.
Lidia Bastianich (75) pravi je dokaz da ''američki san'' postoji te da upornost, trud i rad uvijek donose rezultate. Kao i svake godine, Lidia ljeto provodi u rodnoj Istri, točnije u naselju Busoler u predgrađu Pule u društvu obitelji.
Komentara 12
ST
Eto Titek učinio dobro djelo. Da ju nije potjerao, Amerikanci niti danas ne bi znali ništa dobro kuhati...
Bravo Lidija, čim mi se prilika ukaže dolazim mjamm mjamm
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Žena koja stalno negira porijeklo, naziva se talijankom. Nikad nije spominjala Hrvatsku, u zadnje vrijeme našla je neki interes u Istri. Kulinarstvo, srednja žalost, fascinira me njen uspjeh u Americi, svaka naša osrednja domaćica zna sve što ona prezentira.