Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije Milan jedini...

Severini 15.000 kuna alimentacije, a evo tko su dosadašnji rekorderi

višnjić, popović, giriček
Foto: Pixsell
1/8
26.03.2014.
u 19:43

Severina je dobila skrbništvo nad sinom Aleksandrom Popovićem, a njegov otac Milan ima pravo viđati ga svaki drugi vikend i smije s djetetom u inozemstvo...

Severina je dobila skrbništvo nad malim Aleksandrom Popovićem, a njegov otac Milan ima pravo viđati ga svaki drugi vikend i smiju zajedno napustiti Hrvatsku. Osim toga, Milan će za Aleksandra svakog mjeseca isplaćivati 15.000 kuna. Severinina odvjetnica Jadranka Sloković najavila je da će se žaliti na odluku o iznosu alimentacije i odluku da Aleksandar smije s ocem izaći iz Hrvatske.

Alimentacija u visini od 15.000 kuna jedna je od najviših poznatih dosuđenih alimentacija. Roditelji djeteta mogu se dogovoriti i za više alimentacije, ali sud do sada nije imao praksu izricati ovako visoke iznose.

'Iznos od 15 tisuća kuna u slučaju Severine i Milana korektan je'

– Nema tablice po kojoj se alimentacija izračunava, odluka se donosi na temelju niza informacija i ovisi o procjeni suca – objasnio nam je jedan zagrebački odvjetnik. – U obzir se prije svega uzima djetetova dob jer nema iste potrebe novorođeno dijete i dječak u osmom razredu. Gledaju se i izvanškolske aktivnosti, zatim je li dijete bolesno pa mora li imati posebnu vrstu prehrane... A onda je tu i imovinsko stanje roditelja, pri čemu se ne gleda samo plaća nego ukupno imovinsko stanje. Iznos od 15 tisuća kuna u slučaju Severine i Milana korektan je – kaže odvjetnik i dodaje kako je vjerojatno Popović predložio iznos i njime je zadovoljan s obzirom na to da je izjavio kako se neće žaliti.

Ostali rekorderi

Nije Milan jedini koji mora isplaćivati visoku alimentaciju. Goran Višnjić mora Mireli Rupić plaćati 9000 kuna mjesečno za sedmogodišnju Lanu Lourdes, a Goran Giriček dužan je Nataši Gulan za desetogodišnju kćer Laru isplaćivati 7000 kuna mjesečno. Giriček se na presudu žalio, smatrajući da je ta svota previsoka, a Višnjić malu Lanu neko vrijeme nije htio priznati. Na kraju je priznao djevojčicu te bez DNK analize pristao plaćati 9000 kuna alimentacije mjesečno.

Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL

>>Sutkinja donijela odluku o skrbništvu nad malim Aleksandrom

>>Severina na Maldivima uživa uz sina Aleksandra

Komentara 25

FI
fiona13
20:26 26.03.2014.

Prvo zašto otac može samo svaki drugi vikend provesti sa svojim sinom,koji bi trebao imati jednaka roditeljska prava kao i majka,kad i taj njihov zajednički sin ima pravo na oba roditelja,i na oca i na majku. Pogot

DU
Deleted user
20:20 26.03.2014.

Kakva ljubav. Bila je sa njim zato jer ima love kao i svaka baba sponzoruša. A sve su takve. Da je bila sa nekim tko ima minimalac dobila bi 500 kuna alimentacije.

BR
brodludjaka
20:49 26.03.2014.

Naše vrle odvjetnice trebale bi za svaku samohranu majku u Hrvata traziti isti iznos alimentacije od 7000 do 15.000 kuna. Pa nije Sevka rodila engleskog princa!!!! Sva djeca imaju iste potrebe. Stvar je loših zakona i različitog tumačenja zakona za pojedine građane ove zemlje. Zakona pred kojim bi svi trebali biti isti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije