Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRALJEVSKI SPROVOD

Princeza Charlotte (7) danas bi zbog jednog detalja mogla prekinuti kraljevsku tradiciju

Foto: Toby Melville/REUTERS
1/11
19.09.2022.
u 12:00

Kraljevski savjetnici predložili su novom princu i princezi od Walesa da dopuste princu Georgeu da prisustvuje sprovodu jer će tako poslati ''snažnu i simboličnu'' poruku naciji budući da je budući kralj i ''budućnost monarhije'' te je bitno da svojim prisustvom oda počast kraljici.

Jedna od glavnih tema britanskih medija ovih je dana bila hoće li djeca princa Williama i princeze Kate prisustvovati pogrebu.

Kraljevski savjetnici predložili su novom princu i princezi od Walesa da dopuste princu Georgeu da prisustvuje sprovodu jer će tako poslati ''snažnu i simboličnu'' poruku naciji budući da je budući kralj i ''budućnost monarhije'' te je bitno da svojim prisustvom oda počast kraljici.

Uz brata Georgea iza lijesa prabake Elizabete danas će hodati i princeza Charlotte, potvrdili su iz palače, a zbog jednog detalja prekinuti će kraljevsku tradiciju. Naime, odjeća koju će nositi na pogrebu neće biti potpuno crna.

– Kate je tijekom godina raskinula s tradicijom na dosta razina i ona i William postavljaju trend za moderniju monarhiju. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Charlotte odjenuti potpuno crnu boju ili će samo imati neke crne dodatke, možda traku za glavu ili nešto slično – rekla je stilistica Miranda Holder.

Inače, iako se tradicionalno nosi crna, također se mogu nositi i ostale tamne boje. Tako su prinčevi William i Harry nosili tamnoplava odijela s crnom kravatom.

Dvije tisuće gostiju, uključujući nekoliko stotina predsjednika, poglavara i monarha, nazočit će u ponedjeljak državnom ispraćaju kraljice Elizabete II. u Westminsterskoj opatiji u Londonu. Pokopana će biti navečer u kapeli svetog Jurja pokraj dvorca Windsor.

Ovu kapelicu dala je izgraditi kraljica prema željama svog oca koji nije želio da njegovo tijelo bude pokopano u kraljevskom trezoru. Kapelica je visoka oko 5 metara, široka oko 3 te duboka oko 4 metra, a dovršena je 1969. godine. Izgradnja je koštala oko 25 tisuća funti, a platila ju je sama kraljica. Nalazi se unutar kapele St. Georgea koja je izgrađena 1504. godine, a u kojoj su ostaci 45 članova kraljevske obitelji, među kojima je deset monarha i sedam njihovih supruga.

VIDEO Pljesak, euforija, ovacije, posljednji pozdrav za kraljicu čiji sprovod uskoro počinje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije