Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na sudu je

Princ Harry u Velikoj Britaniji započeo je svoju sudsku bitku i traži zaštitu za svoju obitelj

Foto: PA/Pixsell
1/8
20.02.2022.
u 23:00

Princ je zatražio reviziju odluke Ministarstva unutarnjih poslova o ukidanju potrebne mu zaštite i naglasio je kako će sam plaćati tu zaštitu i ne želi da bude na teret poreznim obveznicima.

Princ Harry započinje pravnu bitku protiv britanskog Ministarstva unutarnjih poslova i prvo ročište zakazano je danas. Naime, vojvoda od Sussexa zahtijeva da mu se osigura policijska zaštita kada on i supruga Meghan s djecom posjete Veliku Britaniju. 
Podsjetimo, Harry i Meghan izgubili su policijsku zaštitu od Velike Britanije koju financiraju porezni obveznici i bez zaštite su ostali kada su donijeli odluku da se  2020. presele u SAD i tada su odstupili sa svojih kraljevskih dužnosti.

Princ tvrdi da njegov privatno osiguranje iz SAD-a nema jurisdikciju u inozemstvu niti pristup britanskim obavještajnim podacima koji su potrebni kako bi njegova obitelj bila sigurna i zaštićena tijekom boravka u Velikoj Britaniji. Princ je zatražio reviziju odluke Ministarstva unutarnjih poslova o ukidanju potrebne mu zaštite i naglasio je kako će sam plaćati tu zaštitu i ne želi da bude na teret poreznim obveznicima. Taj prijedlog je odbijen i sada je princ odlučio pravdu potražiti na Visokom sudu u Londonu.

- Uz nedostatak policijske zaštite dolazak princa s obitelji u London je preveliki osobni rizik. Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa osobno financiraju privatni sigurnosni tim za svoju obitelj, ali to osiguranje ne može replicirati potrebnu policijsku zaštitu dok su u Ujedinjenom Kraljevstvu. U nedostatku takve zaštite, princ Harry i njegova obitelj ne mogu se vratiti u njegov dom u Velikoj Britaniji. Princ Harry naslijedio je sigurnosni rizik pri rođenju, doživotno. On je i dalje šesti u redu za prijestolje, odslužio je dvije borbene dužnosti u Afganistanu, a posljednjih godina njegova je obitelj bila izložena dobro dokumentiranim prijetnjama - stoji u priopćenju Harryjevog pravnog tima. 

VIDEO Ovo su neke od najpopularnijih pjesama s Dore

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije