Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRATIO SE JAVNOSTI

Princ Harry dobio je drugi posao u 48 sati, ovog puta kod kontroverznog milijardera

Foto: DPA/AP/PIXSELL
1/11
25.03.2021.
u 08:55

Princ Harry nakon vijesti da je postao dužnosnik tvrtke za životni trening i mentalno zdravlje BetterUp Inc. dobio je još jedan posao.

Čini se kako Princ Harry (36) ima pune ruke posla. Da je zaista tako, govori i to da je u proteklih 48 sati objelodanio da ima čak dva nova posla. Naime, nakon što je svijet obišla vijest da je postao dužnosnik tvrtke za životni trening i mentalno zdravlje BetterUp Inc, sada je na službenim stranicama Aspen Instituta potvrđeno da će Harry obnašati dužnost člana novoosnovanog povjerenstva za poremećaje informiranja.

– Dosadašnje iskustvo digitalnog svijeta preplavilo nas je lavinom dezinformacija, što utječe na našu sposobnost kao pojedinaca, ali i društva, da razmišljamo čisto te razumijemo svijet oko nas – kazao je u izjavi medijima na predstavljanju povjerenstva koje je osnovao kontroverzni milijarder Craig Newmark, osnivač web oglasnika Craigslist.

Foto: Doug Peters/Press Association/PIXSELL

Vojvoda od Sussexa tako se pridružio zajednici od 15 članova u Aspen Institutu, inače poznatoj američkoj firmi i trustu mozgova zaslužnom za istraživanja koje provode uime bogatih donatora i velikih korporacija, uključujući i Facebook. Organizacija za misiju ima, prema opisu na web stranici, izgradnju slobodnog, pravednog i ravnopravnog društva. Međutim, nisu je zaobišli skandali.

Baš je prošle godine otkriveno da su neki od šefova prihvatili više od osam milijuna dolara u obliku poticaja za mala poslovanja tijekom pandemije, bez obzira na upravu koju čine milijarderi te proračunski izdatak od 115 milijuna dolara. Zbog toga su se našli pod povećalom medija, a nakon što je cijela stvar isplivala u medije, odlučili su vratiti iznos poticaja, navodi Daily Mail.

– Vjerujem da je ovo humanitarni problem i kao takav zahtijeva odaziv više dionika, predstavnika medija, akademskih istraživača te predstavnike vlade i civilnog društva. Uzbuđen sam što sam novi član u Aspenu i veselim se pristupu orijentiranom na rješenja u krizi informiranja – kazao je medijima Harry koji je posao dobio nakon što su njega i suprugu Meghan Markle (39) optužili da šire dezinformacije o kraljevskoj obitelji u intervjuu s Oprah koji je objavljen ranije ovog mjeseca.

Foto: Screenshot/CBS News

Podsjetimo, televizijski intervju Oprah Winfrey s unukom kraljice Elizabete i njegovom suprugom Meghan Markle bacio je britansku monarhiju u najveću krizu od 1997. godine, odnosno od smrti princeze Diane, majke Harryja i starijeg brata Williama. Harry (36) i Meghan (39) postali su trn u oku monarhije još u siječnju prošle godine kada su objavili da će odstupiti od kraljevskih dužnosti i započeti novi život preko Atlantika. Prošli mjesec Buckinghamska palača objavila je da su Harry i Meghan odstupili s kraljevskih dužnosti te da će time izgubiti pokroviteljstvo.

Pogledajte najbolje trenutke ovogodišnje dodjele Večernjakove ruže.

 

Komentara 3

UM
umnjak
09:25 25.03.2021.

Znači moze se preko Zavoda za zaposljavanje.

DU
Deleted user
09:13 25.03.2021.

On u trust mozgova 🥱

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije