Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavlja se saga

Princ Harry drugi dan na suđenju: 'Mediji su hakirali telefone radi informacija'

Princ Harry odmah nakon krunidbe napustio je London
Foto: Jacob King/PRESS ASSOCIATION
1/11
07.06.2023.
u 23:00

Harryja je u utorak gotovo pet sati ispitivao Andrew Green, odvjetnik kuće Mirror Group Newspapers (MGN) u čijoj su nakladi novine Daily mirror, Sunday Mirror i Sunday People

Princ Harry u srijedu je rekao da je medijska grupacija hakirala telefone na industrijskoj razini te da će osjećati nepravdu ako visoki sud u Londonu presudi da on nije bio žrtva. 

Harry, prvi istaknuti član kraljevske obitelji u više od 130 godina koji svjedoči pred sudom, bio je ispitan kao svjedok drugi dan zaredom. Harry tvrdi da su se tabloidi koristili nezakonitim metodama da bi dobivali informacije o njemu otkad je bio dijete. 

VEZANI ČLANCI:

Harryja je u utorak gotovo pet sati ispitivao Andrew Green, odvjetnik kuće Mirror Group Newspapers (MGN) u čijoj su nakladi novine Daily mirror, Sunday Mirror i Sunday People. Princ i još stotinu ljudi tuži kuću tvrdeći da je ilegalno prikupljala informacije između 1991. i 2011. godine. 

Nastavljajući svoje ispitivanje u srijedu Green je rekao kako nema dokaza na mobitelu koji bi pokazali da je Harry bio žrtva hakiranja, usporedivši to s istragom iz 2005. koja je dovela do osuđivanja bivšeg urednika za kraljevska pitanja u danas nepostojećim novinama News of the World Ruperta Murdocha. 

„Ako sud nikad ne utvrdi da vas je hakirao ikoji novinar MGN-a, hoćete li osjećati olakšanje ili razočaranje?“, pitao je Green princa.  Harry je odgovorio kako bi to bila „špekulacija“, da vjeruje da je hakiranje bilo rašireno na „industrijskoj razini“ u najmanje tri novina te da „nema sumnje“ u to. 

„Ako se donese odluka protiv mene ili bilo koga tko je stao iza mene svojim tvrdnjama, uzevši u obzir da je Mirror Group priznao hakiranje, da, osjećao bi nepravdu“, kazao je. 

U odgovoru na Greenovu sugestiju da bi Harry htio biti žrtva, princ je odgovorio da to „nitko ne želi“.  MGN se na početku procesa ispričao i priznao slučaj kad je Sunday People nezakonito tražio informacije o Harryju, naglasivši da on mora dobiti odštetu za to. 

Nakladnik je ranije priznao da su njegovi mediji sudjelovali u hakiranju telefona te se nagodio u više od 600 slučajeva, plativši 120 milijuna dolara štete.  No MGN odbija sve druge Harryjeve tvrdnje, navodeći da nema dokaza za to. Green je tvrdio da su osobne informacije o Harryju dolazile od zaposlenika Buckinghamske palače. 

VIDEO Nina Violić ispričala Ciganoviću je li ikada ulogu dobila preko kreveta i što misli o tome

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije