Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugo su u svađi

Princ Harry brzo je stigao u London kada je doznao da mu otac ima rak: Moguće je veliko pomirenje

Foto: Reuters
1/8
06.02.2024.
u 14:44

Charles je osobno nazvao Harryja kako bi mu priopćio vijest o svojoj dijagnozi, a vojvoda od Sussexa odmah je sutradan otputovao u Veliku Britaniju

Princ Harry stigao je u Veliku Britaniju kako bi bio uz kralja Charlesa nakon što mu je otac telefonski javio kako mu je dijagnosticiran rak. Harryjev dolazak u London pobudio je nadu u pomirenje članova kraljevske obitelji s Harryjem, piše Daily Mail te dodaje kako s Harryjem nisu stigli njegova supruga Meghan i djeca Archie i Lilibet koji su ostalu u Kaliforniji. Stručnjaci za kraljevsku obitelj vjeruju kako je ovo prilika da Harry pruži ruku pomirenja ocu Charlesu i bratu Williamu, s kojima zadnjih godina jedva komunicira. 

Kralj Charles boravi u rezidenciji Clarence House gdje ga je danas posjetila nećakinja, princeza Beatrice i njezin suprug Edoardo Mapelli Mozzi. Nije poznato hoće li Harry biti smješten u Clarence Houseu ili će otići u Windsor u Frogmore Cottage. Charles je osobno nazvao Harryja kako bi mu priopćio vijest o svojoj dijagnozi, a vojvoda od Sussexa odmah je sutradan otputovao u Veliku Britaniju. Stručnjak za kraljevsku obitelj Richard Fitzwilliams komentirao je Harryjevu odluku o brzom posjetu ocu.

VEZANI ČLANCI

– Siguran sam da će Harry sada ostaviti prošlost po strani zbog ovog ozbiljnog pitanja. Kraljevskoj obitelji, uključujući i Harryja i Meghan, važno je da održe zajedništvo, pogotovo u ovakvim situacijama. Kristina Kyriacou, kraljeva bivša tajnica za tisak, izjavila je danas: "Charles obožava Harryja. Nije se htio otuđiti od sina. Loša vijest o zdravlju kralja mogla bi izroditi i lijepe vijesti i dovesti do pomirenja Harryja s ocem, bratom i pomajkom."

1/20

U svojim memoarima "Spare", koje je princ Harry objavio prošle godine, otkrio je da je Charles poticao svoje zaraćene sinove da se pomire. – Molim vas, dečki, nemojte moje posljednje godine učiniti jadnima – ponavljao im je. Podsjetimo, jučer je javnost od Buckinghamske palače doznala kako je kralju dijagnosticiran rak. Nisu otkrili detalje, ali su potvrdili kako nije riječ o raku prostate.

Naime, kralj Charles je prije nekoliko dana boravio u bolnici gdje je bio na rutinskoj operaciji prostate i tada su liječnici otkrili kako ima i drugih zdravstvenih problema. U isto vrijeme kada je Charles boravio u bolnici, u istoj je klinici, samo na drugom odjelu, bila je i njegova snaha Kate Middleton koja je bila na operaciji abdomena. 

Nije poznato hoće li Harry posjetiti i svog brata, princa Williama i njegovu obitelj u njihovom domu u dvorcu Winsor. No stručnjaci su rekli kako se nadaju da bi ovaj dolazak vojvode od Sussexa u London konačno mogao zbližiti kralja i njegove sinove koji su u svađi otkako je Harry odlučio napustiti svoje kraljevske dužnosti i odseliti se u Ameriku. 

VIDEO Tko je supruga Ivana Turudića? Radi u zagrebačkoj bolnici, a pojavljivali su se i u javnosti

Komentara 7

ZI
ziva___istina
18:16 06.02.2024.

Posto bogati ne umiru od raka, to znaci da su gazde ovog kraljcica pustili niz vodu. Vise im nije od koristi.

MA
Maestro88
15:00 06.02.2024.

Ja neću moći spavat ako se njih dvojica ne pomire.

ST
Stvarnost2
16:14 06.02.2024.

ha,ha,ha pomirenje prvo ga izterao iz zemlje a sad hoce da se pomiri.Pa princ jedva ceka da matori baci kasiku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije