Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USAMLJEN?

Princ George ne smije imati najboljeg prijatelja iz bizarnog razloga

Princ George
Foto: PA/Pixsell
1/3
09.09.2017.
u 22:43

Školarina koja iznosi 17.000 funti možda nije mnogo za porodicu kraljevske obitelji...

Iako je škola razdoblje učenje i sklapanja novih, a nerijetko i doživotnih prijateljstava, čini se kako škola princa Georgea za svoje polaznika ima drugačije zamisli.

Školarina koja iznosi 17.000 funti možda nije mnogo za porodicu kraljevske obitelji, no pravila škole za mnoge su bizarna: najbolji prijatelji nisu zabranjeni ali su nepoželjni.

Jedno od pravila škole, piše UNILAD, jest uručivanje pozivnice za rođendan svim razrednim kolegama. Nema iznimki niti posebno odabranih prijatelja - ako ne idu svi iz razreda, ne ide nitko.

Iako ovakav način zaista ne ohrabruje imati jedno ili dvoje osobitih prijatelja, barem se ni jedno dijete, pa tako i mali princ, neće osjećati izostavljenim ili usamljenim. 

Komentara 9

CR
crocro
06:38 10.09.2017.

Ja se načelno slažem, ali su u pozadini ipak dvostruka mjerila. Dobro je učiti djecu jednakosti i pravednosti i da su svi prijatelji jednako vrijedni i na istoj razini privilegija. Ali s druge strane kraljevska obitelj ima drugi status u odnosu na sve ostale i propisuju se pravila bontona, ponašanja, susreta, tko može i pod kojim uvjetima ući u dvorac a tko moze samo o tome sanjati. Ne mogu izlaziti na javna mjesta na koja bi možda željeli, ne mogu na ulicu da bi ih mogli pozdraviti prolaznici, odnosno jednostavno nisu jednaki s ostalima i zbog toga možda i neki pate. A djeca se uče jednakosti, pravednosti i poštovanju. Da, ispravno, a kada djeca odrasto imaju druga pravila u odnosu na ostale smrtnike. Tako se stvaraju razlike u društvu i nameće se poštovanje prema svjetskim kraljevima, kraljicama, princezama i prinčevima. Jer oni pripadaju stalažu iznad svih staleža, oni imaju plemenitu krv. Takve razlike se uočavaju ne samo kod ovoga staleža već i u svakodnevnom životu raznih tajkuna ili nekih drugih vlastodržaca. Oni također imaju svoj bonton ponašanja, svoje krugove u kojima se kreću, stil života, a sve to nije dostupno najobičnijim ljudima koji pripadaju niže rangiranim klasama. Dakle, sve je u redu, sa svim se slažem, ali jedno je učiti djecu jednakosti i pravednosti a kasnije se igra po drugim pravilima jer se krv počinje iz crvene mijenjati u plavu. Možda bi se neke stare tradicije trebale mijenjati u cilju jednakosti i približavanju realnosti i stvarnosti.

VE
velyx
06:35 10.09.2017.

"porodica" kraljevske obitelji!???? WTF??? Kaj nema više novinara u večernjem koji pišu hrvatski? Ili su ovo večernje novosti?

Avatar Mr_T
Mr_T
01:42 10.09.2017.

Šta znači porodica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije