Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVREDA PRIVATNOSTI

Francuski novinari kažnjeni zbog toples fotografija Kate Middleton

kate middleton
Foto: Press Association/PIXSELL
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.09.2017.
u 14:42

Svaki od njih kažnjen je novčano s 45 do 50 tisuća eura, iako je kraljevski par tražio čak 1,5 milijuna eura.

Sud u Nanterreu kod Pariza proglasio je danas krivim šestero ljudi zbog povrede privatnosti Kate Middleton u poznatom slučaju toples fotografija iz 2012. godine. Svaki od njih kažnjen je novčano s 45 do 50 tisuća eura, iako je kraljevski par tražio čak 1,5 milijuna eura.

Tužitelj je zatražio "značajne" kazne protiv dvoje predstavnika lista Closer - Laurence Pieau, direktorice redakcije, i Ernesta Maurija, direktora izdanja, te dvoje paparazza pariške agencije Bestimage, Cyrila Moreaua (32) i Dominiquea Jacovidesa (59), osumnjičenih da su autori tih fotografija iako oni to niječu. Svi su optuženi za nepoštivanje privatnosti ili sudjelovanje u tome.

Fotografije objavljene 14. rujna 2012. prikazuju Kate i Williama pored bazena luksuznog imanja u Luberonu na jugu Francuske. Vojvotkinja je u toplesu. Ubrzo nakon njihove objave, Kate i William izborili su zabranu njihova ustupanja i daljnjeg objavljivanja i tužili list sudu.

Prije Closera, francuski list La Provence objavio je 7. rujna 2012. fotografiju vojvotkinje u kupaćem kostimu. Za tu fotografiju, "niti nedoličnu, niti vulgarnu", no koju se ipak "nije trebalo objaviti", tužitelj je tražio uvjetne kazne za Marca Auburtina, tadašnjeg direktora izdanja, i fotografkinje Valerie Suau.

Komentara 4

ME
Menjik
14:53 05.09.2017.

pics or it didnt happen!

ZA
zadar1
16:18 05.09.2017.

sve na krvi sirotinje i pljackom steceno....fuj fuj...😩

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije