Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj iznad svega

Princ Charles duboko je povrijeđen, no sinu planira ponuditi ruku pomirenja

Foto: CBS Screenshot/ PA/ PIXSELL
1/14
14.03.2021.
u 21:00

Britanski mediji pišu kako je prijatelj princa Charlesa (72) otkrio da namjerava s Harryjem riješiti probleme, i to u idućih nekoliko tjedana

Iako je prošlo gotovo tjedan dana od intervjua koji su Harry (36) i Meghan (39) dali američkoj voditeljici Oprah, reakcije ne prestaju stizati. Američka javnost uglavnom je na strani mladog para koji očekuje rođenje drugog djeteta, dok su Britanci prilično ogorčeni viđenim. Smatraju da je ovakvim javnim nastupom počinjena izdaja te čak misle kako su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prešli crtu s koje nema povratka.

No, čini se da su obiteljske veze i tradicionalna razboritost britanskih vladara ponovno prevagnule. Naime, britanski mediji pišu kako je prijatelj princa Charlesa (72) otkrio da namjerava s Harryjem riješiti probleme, i to u idućih nekoliko tjedana. Smatra kako jaz koji se stvorio među njima ne bi trebao ići dalje. Dodao je, doduše, i da je princ duboko povrijeđen svime što je čuo i vidio. Smatra ipak kako nema smisla dalje produbljivati sukob. Vjeruje se da će u javnosti ovakav potez pružanja ruke pomirenja biti dobro prihvaćen.

Naime, popularnost princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle  u Britaniji je pala te nikad nije bila niža nakon njihova eksplozivnog intervjua s američkom voditeljicom Oprom Winfrey, prema rezultatima ankete. Tijekom intervjua koji je emitiran prošle nedjelje, Meghan je rekla da su njezine molbe za pomoć dok je bila suicidalna ignorirane te da je neimenovani član obitelji pitao koliko bi tamna mogla biti koža njihova sina Archieja. U međuvremenu, Harry, unuk kraljice Elizabete, također se požalio na reakciju svoje obitelji kad se par odlučio povući sa službenih dužnosti.

Ispovjedni intervju gurnuo je 1000 godina staru monarhiju u najveću krizu ovog stoljeća, prema anketi YouGova. U njoj se 48 posto od 1664 ispitanika izjasnilo da ima negativan stav prema Harryju nasuprot 45 posto koji su imali pozitivan stav, što je prvi put da je princ negativno ocijenjen i što je pad od 15 posto od prošlog tjedna. U međuvremenu, samo su tri od deset osoba imale pozitivan stav o Meghan, a 58 posto izrazilo je negativan stav. Velika je generacijska podijeljenost pa tak većina ispitanika između 18 i 24 godine imaju pozitivan stav prema Harryju i Meghan, a oni iznad 65 gaje negativne osjećaje prema njima.

Jedini drugi član obitelji čija je popularnost opala je Harryjev otac, nasljednik monarhije, princ Charles: 42 posto ispitanika imalo je negativno mišljenje o njemu, a 49 posto imalo je pozitivno mišljenje. Međutim, pozitivan stav prema 94-godišnjoj kraljici izrazilo je 80 posto ispitanika. Odvojena anketa, provedena djelomično prije nego što se intervju prikazao u Britaniji, pokazala je da se podrška prema monarhiji uvelike nije promijenila te da instituciju podupire 65 posto ispitanika, a 25 posto ispitanika želi izabranog šefa države.

Komentara 3

DI
Diesel
07:30 15.03.2021.

Oprah im smjestila svoj "aktivizam" i uz put pokupila lovu, a jos ce vise love pokupiti ako se Harry ne opameti.

Avatar Vlaho
Vlaho
23:12 14.03.2021.

Hercegovac: Dok nisam upoznao ženu, .....nisam znao da su mi mati i čaća loši.

AT
atlantisind
01:14 15.03.2021.

Ma sta ga briga nije njegov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije