Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u los angelesu

Prijeti gašenje Hollywooda! I Sindikat glumaca nakon propalih pregovora najavio štrajk

Foto: Profimedia
1/13
13.07.2023.
u 12:12

Predstavnici Sindikata glumaca bili su na pregovorima no nije postignut dogovor te su istaknuli da predlažu štrajk za četvrtak

Članovi Sindikata filmskih i televizijskih glumaca, SAG-AFTRA, u srijedu su organizirali prosvjed u znak solidarnosti s članovima Sindikata američkih scenarista koji štrajkaju ispred ureda Netflixa u Los Angelesu, piše The New York times. Naime, scenaristi su sa štrajkom počeli u svibnju, a sindikat koji predstavlja 160.000 glumaca rekao je kako će započeti štrajk ako se ne postigne dogovor oko novog ugovora.

Predstavnici Sindikata glumaca bili su na pregovorima no nije postignut dogovor te su istaknuli da predlažu štrajk za četvrtak. Sindikat je kazao da su prijedlozi filmskih studija bili 'uvredljivi i bez poštovanja' te da je štrajk izvjestan. Glumica Fran Drescher predsjednica je Sindikata te je kazala da o nekim temama tvrtke uopće nisu željele razgovarati te da dok oni ne budu otvoreni za pregovore neće biti dogovora.

VEZANI ČLANCI:

Ova dva sindikata zajedno nisu štrajkali od 1960. godine, a dvostruki štrajkovi značili bi da bi se Hollywood ugasio. 

Radnici su željeli postići dogovor sa studijima Disney, Universal, Sony i Paramount, ali i s novim platformama među kojima su Netflix, Amazon i Apple.

Iz Saveza filmski i televizijskih producenta, koji zastupaju studije, poručili su da je ovaj štrajk izbor sindikata te da oni nemaju ništa s time.

U novom ugovoru scenaristi i glumci zahtijevaju veće plaće, zaštitu radnim mjesta pred novim tehnologijama, ali i nove propise oko samostalnih audicija kao i druge uvjete.

VIDEO Lovro Juraga komentira aktualna događanja na estradi

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije