Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12 nastavaka

Prije 2 godine iznenada je maknuta s programa, a sada se omiljena serija ponovno vraća na HRT

Kornelija Benyovsky Šoštarić
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
10.01.2020.
u 14:35

Iako su teme ozbiljne, kroz njih će vas s lakoćom, kao i do sada, voditi Kornelija Benyovsky Šoštarić, donoseći nova rješenja za probleme s kojima se danas suočavaju suvremeni vrtlari.

Nakon gotovo dvije godine stanke, kultna serija "Vrtlarica" ponovno se vraća na male ekrane. Nova sezona od 12 nastavaka donosi i ovaj put predivne kadrove biljaka i vrtova, kao i mnoštvo zanimljivih priča iz svijeta organskog vrtlarstva.

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije i ovaj će put dobiti uvid u nova saznanja iz područja uzgoja biljaka, s posebnim naglaskom na klimatske promjene i zaštitu okoliša. Iako su teme ozbiljne, kroz njih će vas s lakoćom, kao i do sada, voditi Kornelija Benyovsky Šoštarić, donoseći nova rješenja za probleme s kojima se danas suočavaju suvremeni vrtlari.

Novu sezonu od 11. siječnja možete pratiti subotom u jutarnjem terminu u 9.45 na Drugom programu Hrvatske televizije (HRT – HTV2).

Podsjetimo, brojne gledatelje u veljači 2018. godine rastužila je vijest da omiljena ''Vrtlarica'' prestaje s emitiranjem. Razlog je bio poprilično bizaran. Poznato je da uz voditeljicu u kreiranju emisije sudjeluje i njen suprug Nino Šoštarić, koji je serijal snimao, režirao i sudjelovao u izradi špice. Oboje su zaposlenici HRT-a, a Nino Šoštarić zbog "Vrtlarice" imao je i aneks ugovora o radu. Čelna garnitura HRT-a tada je ukinula anekse, a Šoštarić je premješten iz odjela redatelji, realizatori u odjel tehnike, pogon snimatelji.

Foto: HRT

Šoštarić je bio spreman režirati serijal i dalje i bez aneksa, no nije dobio dozvolu nadređenih. Navodno mu je odgovoreno kako serijal može dalje ići, no s bilo kojim drugim redateljem. – Sadašnje programsko vodstvo HRT-a i dalje razmatra mogućnost nastavka emitiranja spomenute emisije, koja će u međuvremenu dobiti stalnu tjednu rubriku u okviru popularne i gledane jutarnje mozaične emisije "Dobro jutro, Hrvatska" HRT-a, čime će teme o prirodnome i ekološkome vrtlarstvu dobiti dodatan, zapažen prostor – stoji u priopćenju HRT-a koje su poslali Novom listu. Tako su i sami priznali kako popularne "Vrtlarice" više neće biti u obliku u kojem smo je navikli gledati.

Komentara 1

TO
TOKANOKI
23:23 10.01.2020.

Apsurd! Još nisam čula da televizija, pogotovo javna, odbija uvrstiti SADRŽAJ koji je tražen, gledan, edukativan, zanimljiv, koristan, potreban i može biti i komercijalan? (osim za trgovce pesticidima) Svako Rješenje ima svoj problem! Dakle, Htv, vratite nam Vrtlaricu u velikimm dozama, treba nam za fizičko i mentalno zdravlje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije