Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRATSTVO

Priča o braći s obje strane zakona

04.02.2009.
u 09:23

Američka televizijska kuća Showtime već godinama donosi serije koje intrigiraju ljudsku maštu i pred male ekrane prikivaju milijune gledatelja. Poslije i kod nas izuzetno popularnog “Dextera”, RTL nam iz Showtimeove tvornice donosi još jednu uspješnicu naslova “Bratstvo”.

Priča je to o zajedništvu i odanosti koja pokazuje koliko su jake krvne veze te da svijet ne treba gledati crno-bijelo jer život i međuljudski odnosi isprepleteni su svim nijansama. Radnja ove kriminalističke drame vrti se oko dvojice braće na suprotnim stranama zakona.

Tommy Caffee (Jason Clark) mlađi je brat, cijenjeni političar čija je karijera u usponu, no nije mu strano perfidno mimoilaženje sa zakonom. S druge strane, stariji brat Michael Caffee (Jason Isaacs) pripadnik je irskog krim-miljea i nakon sedam godina izbivanja iz grada vraća se kući, a tada počine kompleksan zaplet serije. Odnos braće prepun je antagonizama koji, kako serija napreduje, rastu iz epizode u epizodu, a potiče ih i njihova razlika u pristupu životu i postizanju osobnog uspjeha.

Radnja se odvija u irskoj četvrti Providencea, glavnog grada Rhode Islanda. Kao inspiracija za seriju scenaristima Blakeu Mastersu i Henryju Bromellu poslužila su stvarna braća iz Bostona – mafijaš Whitey Bugler, bjegunac koji se nalazi na tjeralici FBI-ja te njegov brat William Bugler, ugledni umirovljeni političar.

Scenaristi su prvotno htjeli snimiti film na tu temu, ali na kraju je rođena serija jer su smatrali da će kompleksan odnos braće temeljitije dočarati u nizu epizoda. Američki kritičari uglavnom su nahvalili seriju, a snimljene su tri sezone. Zanimljivo je da naslov svake pojedine epizode ima priču.

Tako su sve epizode prve sezone dobile naslove po vjerskim tekstovima, druge sezone po imenima pjesama Boba Dylana, a treće sezone po Shakespeareovim djelima. Uglavnom, kada se sve dobro o seriji posloži na “hrpu”, ne preostaje no prognozirati da je osuđena na uspjeh i kod nas, a posebno će se svidjeti svima koji su voljeli “Sopranose”!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije