Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko gdje ide?

Preslagivanje na medijskoj sceni: Konkurenti 'kradu' najbolje, a svima je račune pomrsila i nova televizija

Foto: Pixsell kolaž
1/8
27.11.2021.
u 10:00

Transferima je uvelike pridonijela i nova regionalna televizija UNA TV koja bi krajem godine trebala početi s radom, a kako bi se izborila za svoj komad kolača na televizijskom tržištu u svojim je redovima okupio brojna poznata imena.

Posljednjih mjeseci sve se više miješaju karte na domaćim televizijama, a na medijskoj sceni nikada nije bilo dinamičnije. Brojna istaknuta televizijska lica nove profesionalne izazove odlučila su potražiti na konkurentskim televizijama, a najzvučnije ime televizijskog 'prijelaznog roka' definitivno ime Andrije Jarka. Iza njega su tisuće prijeđenih kilometara i više stotina javljanja uživo koje je tijekom proteklih 17 godina odradio za Dnevnik Nove TV.

Bio je Jarak bez sumnje jedno od zaštitnih lica informativnog programa pa je mnoge zatekla informacija o njegovom odlasku s Nove TV. - Nakon toliko godina, vrijeme je za nove izazove, no prije no što njih uzmem u naručje, treba stati, udahnuti i najiskrenije reći – hvala. Kolegama s Nove TV na prigodama, iskustvima i svim krupnim i sitnim detaljima koji čine svakodnevicu. Posebno hvala gledateljima na povjerenju, poticajima i reakcijama. Zbog vas sve ima smisla - poručio je emotivni Jarak putem društvenih mreža.

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Svoj profesionalni put nastavlja na RTL-u koji ga je s ponosom najavio kao veliko pojačanje u svom timu, a na kojim će projektima ovaj iskusni reporter biti angažiran još uvijek nije poznato. Početkom rujna veliki udarac Novoj TV zadao je i odlazak političke reporterke Ivane Brkić Tomljenović koja je, baš kao i Jarak, redakciju Nove TV zamijenila redakcijom RTL-a u kojoj po prvi puta u karijeri obnaša ulogu dnevne urednice informativne emisije 'RTL Danas'. Na tom je mjestu sve do nedavno bila Željka Gulan koja se u studenom pridružila ekipi Nove TV u kao dnevna urednica u čijoj su ingerenciji Dnevnik, ali i popodnevne vijesti.

Transferima je uvelike pridonijela i nova regionalna televizija UNA TV koja bi krajem godine trebala početi s radom, a kako bi se izborila za svoj komad kolača na televizijskom tržištu u svojim je redovima okupio brojna poznata imena. Dio tima Une, iza koje stoji medijski menadžer Dejan Jocić, bit će i Ivana Paradžiković, bivša voditeljica i urednica emisije Provjereno na Novoj TV koja bi trebala preuzeti voditeljsku palicu novog istraživačkog magazina.

Foto: Instagram

Novinarske redove trebao bi pojačati i Josip Šarić koji je ranije radio za HTV, Al Jazeeru Balkan te RTL, a s RTL-om se nakon gotovo 12 godina rada na 'prvoj crti linije' izvještavajući s brojnih važnih događanja po čitavom svijetu u listopadu pozdravio i zagrebački reporter Petar Panjkota i to upravo zbog primamljive ponude novonastalog multimedijskog servisa. Sportske minute na novoj televiziji upotpunit će dugogodišnja RTL-ova novinarka i voditeljica Ana Strizić koja se također nakon 12 godina odvažila na novi profesionalni izazov. Ponudi UNA TV-a nije odoljela ni mlada novinarka Matea Dominiković je koja je televizijsku karijeru započela na RTL-u 2016. godine, a proteklih četiri godine gledatelji su njezine priloge i javljanja uživo mogli pratiti na N1 televiziji čije će redove uskoro popuniti voditeljica i novinarka Jelena Bokun koja nakon dvije godine napušta HRT. S Prisavlja su ranije otišle i dvije iskusne HRT-ove novinarke Maja Tanasovski i Barbara Majstorović Ivezić koje su se pridružile redakciji 'Provjerenog'. 

Preslagivanje nije zaobišlo ni zabavne televizijske minute. Daniel Delale, nekadašnji voditelj popularne showbiz emisije Red Carpet na Novoj TV, na UNA TV-u će obnašati funkciju urednika zabavnog programa.

Foto: Ilustracija/Luka Stanzl/PIXSELL
Delale na Unu stiže sa zagrebačke Z1 televizije gdje je bio urednik i voditelj nove jutarnje emisije Jutrogram, dok s Nove TV stiže voditelj Frano Ridjan kojeg trenutno gledamo u 'Supertalentu'. U ulozi voditeljice novog reality showa po prvi puta trebala bi se naći i splitska pjevačica Maja Bajamić koju smo ranije imali prilike gledati u brojnim televizijskim formatima, a jedno od posljednjih pojavljivanja imala je u showu 'Farma, more i maslina' na Novoj TV. 

VIDEO Pogledajte Večernjakov podcast s Alanom Hržicom 

 

Komentara 18

MP
Mali Pero
10:21 27.11.2021.

Nisam htio vraćati se na članak da bi shvatio poručeno; gdje ko i kuda, jer to nisu osobe koje utječu na moje "dobro" ili "loše". Ali .... !!! Ako površno kako sam i ja tu učinio, "preletiš" tekstom a akteri o kojima autorica tipka su ti važni (meni, opet; NE), nakon čitanja tek ne znaš tko od kuda i gdje. Ak se varam, ispričavam se autorici.

BJ
bjmaro
12:10 27.11.2021.

Zanima da li ce Hrvatska imati jedan privatni kanal umjerenog desnog i konzervativnog svjetonazora. Očito da za takav kanal nema interesa i novaca

Avatar Čudomix
Čudomix
11:14 27.11.2021.

Frano Ridjan je cijepljen protiv kamere. A i ostali su jake face radi kojih bi tobože trebao prebaciti na kanal na koga su se preselili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije