Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjetio se mladosti

Prepoznajete li na ovoj fotografiji našeg glazbenika? Tu je s bujnom kosom, ali danas ne izgleda ovako

Foto: instagram
1/19
28.10.2023.
u 11:30

Fotografija je prikupila gotovo tisuću lajkova na Instagramu i još više od 400 na Facebooku, a on je uz nju šaljivo napisao: "Svi mi govore da se nisam ništa promijenio"

Domaći glazbenik Mile Kekin (52) nedavno je oduševio fanove novim albumom „Nježno đonom“, no sada ih je ipak pozitivno iznenadio nečim drugim. Naime, na svojim društvenim mrežama pokazao im je fotografiju iz mladosti na kojoj je pozirao s crnom bujnom kosom. 

Fotografija je prikupila gotovo tisuću lajkova na Instagramu i još više od 400 na Facebooku, a on je uz nju šaljivo napisao: "Svi mi govore da se nisam ništa promijenio".

 "Ovdje ko da si bio vokal Crvene jabuke", "Malo su brkovi bili gušći", "Mislio sam da je Goran Bregović", šalili su se pratitelji u komentarima fotografije na Facebooku. 

Podsjetimo, glazbenik je u srpnju ove godine objavio vinilno izdanje jednog od najiščekivanijih albuma godine. Pune tri godine rada Mile Kekin zaokružio je fantastičnim albumom, a da se radi o odličnom projektu složni su svi glazbeni kritičari.

VEZANI ČLANCI

Igor Jurilj za Glazba HR se osvrnuo na album „Nježno đonom“ ovim riječima:

“Veseli ćelavac pripremio je poslovično vizualan projekt krcat pjesničkim slikama komponiranima kao stripovskim kadrovima s itekako ozbiljnim i angažiranim tekstovima u oblačićima, ma koliko god da mu produkcijska poigravanja Marka Mrakovčića sporadično priziva komičnu notu animiranih filmova. Frontmenu Hladnog piva album nije prva takva dijagnostika društva jer ju je potpuno razradio prvi put s Pivom na kultnom Šamaru koji pak slavi dvadeset godina ovih dana. U trinaest pjesama ipak se reinvenira s wunderkindom domaće rock produkcije Mrakovčićem koji albumu daje svjetski zvuk njegove milenijalske generacije, a jamči adrenalin i aktivnost od prve do posljednje sekunde.”

Hrvoje Horvat je za Večernji list napisao: „Od početnih taktova prve pjesme "Što će reći ljudi" situacija je jasna; za razliku od kontemplativnih albuma kakav je bio "Kuća bez krova", kojim je Kekin istraživao drugačije mogućnosti svoga rada, "Nježno đonom" zvuči daleko izravnije, skoro kao Hladno pivo u napadu i s golgeterima koji zabijaju već na početku utakmice. Nakon dvanaest pjesama, na kraju utakmice situacija je jasna – pobjeda na domaćem terenu. "Nježno đonom" ploča je koja vam poput ljekovitog napitka otkriva i objašnjava gdje se nalazimo, s čime se susrećemo, koji su nam problemi, a gdje su rješenja.“

Saša Dragaš za Jutarnji list je rekao: „Četiri-pet skladbi “miriše” na hitove, pod uvjetom da radijski urednici budu skloni starije favorite Hladnog piva alternirati sličnim pjesmama s “Nježno đonom”. Neće biti problema ni s izvedbama uživo jer je Mile je kao nekoć glavni autor Hladnog piva okupio vještu ekipu pod ravnanjem Mrakovčića koji je u pjesme ulazio tijekom nastajanja, a ne tek u finalnom studijskom snimanju.“

1/19

Ivan Laić za portal Ravno do dna kaže: „Za razliku od autorovih prethodnih solo izdanja, “Nježno đonom” u najvećem dijelu funkcionira kao društvena kritika, a ne kao osobna i refleksivna ploča. Mile je u najnoviju samostalnu renesansu krenuo skromno u pratnji trija koji su uz njega činili producent i gitarist Mark Mrakovčić i Danko Krznarić koji se mijenjao između klavijatura i gitare, ali nakon niza koncerata odsviranih u toj postavi, album je snimljen u proširenom sastavu, a trio je narastao u punokrvni bend u kojem im se pridružuju Andrija Lazo (gitara, harmonika), Viktor Slamnig (bas) i Mario Petrinjak (bubanj). Njihov album tako pada na pola puta između zvuka novijeg Hladnog piva i Miletove zadnje solo ploče, ali je ujedno i bolji od svega što je Kekin izdao u zadnjih petnaestak godina.“

VIDEO Objavljene nove poruke Ivaniševića bivšoj supruzi:  'Najbolje šta sam napravia je šta san te privaria'

Ključne riječi

Komentara 1

AG
AgramerskiPurger
09:47 30.10.2023.

Ovo mu je najbolja pjesmica, pa se treba pitati što taj lik uopće traži i radi u RH ??? Mile Kekin: Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, Ja nisam vaš, moji su dobili '45., Nisam vaš odod glave do pete, nisam vaš cijelim tijelom, Vrijeme da se ljudi sjete da je crno crno, a bijelo bijelo... Nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, I serem vam se na nijanse, znam tko je pred zid vodio đake, Nisu sotone punili vagone, već nečiji djedovi i bake... Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, Nisam vaš, ma nek mi prijete nisam vaš cijelim bićem, Tako ću učit svoje dijete da se takvom ološu ne miče! Ja nisam vaš, nisam vaš od glave do pete, Ja nisam vaš, i tako ću i učiti i svoje dijete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije