Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak 'Šljama'

Iznenada preminuo poznati britanski komičar Rik Mayall

rik mayall
Foto: Screenshot
1/6
09.06.2014.
u 16:56

Rik Mayall, poznati britanski glumac i komičar, najpoznatiji po kultnim serijama "Šljam" i "Državnik novog kova", preminuo je u 57. godini

Rik Mayall, poznati britanski glumac i komičar, najpoznatiji po kultnim serijama "Šljam" i "Državnik novog kova", iznenada je preminuo, javlja BBC. Imao je tek 56 godina. Komičar, koji je bio oženjen i otac troje djece, preminuo je u svom domu u Londonu.

- Još uvijek nije poznat uzrok smrti, rekla je njegova agentica Kate Benson.

- Strašan je to šok. Sve što znamo je da je Rik umro kod kuće. Dotaknuo je mnoge živote, i uvijek na bolje - rekao je njegov menadžer Roger Davidson.

Njegov vjerni kolega Adrian Edmondson također je potresen smrću dugogodišnjeg prijatelja.

- Bilo je trenutaka kada smo Rik i ja skoro umrli od smijeha pišući zajedno. Bili su to neki od najbezbrižnijih glupih dana koje sam ikada imao i osjećam se počašćeno što sam ih dijelio s njim. A sada je zaista umro. Bez mene. Sebično kopile - rekao je Edmondson.

Foto: Pat Hannigan/News Syndication/PIXSELL

Pat Hannigan/News Syndication/PIXSELL

Policija je priopćila da su zaprimili dojavu o iznenadnoj smrti čovjeka u svojim 50-im godina u jugozapadnom Londonu, a čovjek je bio mrtvim proglašen na licu mjesta.

Mayall je karijeru započeo početkom 80-ih, zajedno s Edmonsonom, s kojim je kasnije napravio kultnu seriju "Šljam", nakon čega je Mayall postao jedan od najpoznatijih komičara 90-ih. Uspjeh je uslijedio nakon što se krajem '80-ih proslavio ulogom Alana B'Starda u "Državniku novog kova", satiri britanskih torijevaca na prijelazu desetljeća.

Mayall i Edmondson bili su poznati po svojim skečevima punim vatre, eksplozija i udarcima tavom o glavu.

Mayall je također utjelovio i lik Lorda Flashhearta u kultnoj "Crnoj guji" uz Rowana Atkinsona.

Ostvario je i nezaboravnu ulogu u filmu "Drop Dead Fred", u kojem je utjelovio problematičng imaginarnog prijatelja.

U izboru Komičari biraju komičare, kolege su ga izabrale u Top 50 komičara svih vremena.

>>Hrvati 'Allo, Allo' citiraju na poslovnim sastancima, a Canjugu su zvali Crna Guja

Komentara 5

CE
celavigad
17:35 09.06.2014.

Izvrstan glumac!Počivao u miru.

DU
Deleted user
17:48 09.06.2014.

Pocivao u miru :( Odrastao sam gledajuci Drzavnika novog kova, humoristicnu seriju koja savrseno reflektira korumpirani svijet politike.

TR
Trajkovski
20:25 09.06.2014.

Počivao u miru! Legendarni komičar, ali i veliki glumac... Njegov "Alan Gnjus" je nenadmašna karikatura pokvarenih političara i "desnih" i "lijevih"!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije