Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burt Young

Preminuo glumac kojeg smo gledali u ulozi Rockyjevog pomoćnika, Stallone od njega se javno oprostio

Foto: imdb
1/19
19.10.2023.
u 08:30

Inače, ta uloga iz 1976. u kojemu je glumio najboljeg prijatelja titularnog boksača i brata njegove ljubavi donijela mu je nominaciju za Oscara za sporednu mušku ulogu

Preminuo je glumac Gerald Tommaso DeLouise, profesionalno poznat kao Burt Young. Bio je američki glumac, pisac i slikar, a javnost ga najbolje poznaje kao Paulieja Pennina u filmu 'Rocky'. Preminuo je 8. listopada u dobi od 84 godine, a njegovu smrt potvrdila je tek u srijedu njegova kći Anne Morea Steingieser, piše The New York Post.

Od njega se na svojim društvenim mrežama oprostio i Sylvester Stallone (77).

VEZANI ČLANCI

- Za mog dragog prijatelja, Burt Young, bio si nevjerojatan čovjek i umjetnik, meni i svijetu jako ćeš nedostajati - napisao je Stallone na Instagramu i objavio fotografiju iz filma. 

Inače, ta uloga iz 1976. u kojemu je glumio najboljeg prijatelja boksača i brata njegove ljubavi donijela mu je nominaciju za Oscara za sporednu mušku ulogu.

- Bio sam jedini glumac koji nije bio na audiciji u prvom 'Rockyju'. I za to sam dobio najviše novca - rekao je za The Rumpus 2017.

Rođen u Queensu, odrastao je u Coroni prije nego što ga je otac poslao vani na školovanje kako bi ga sklonio s ulice - nije da je pomoglo. U dobi od 16 godina prijavio se u marince na službi od 1957.-1959.

Tijekom tog razdoblja i sam je postao boksač, nastavivši kratku profesionalnu karijeru s približnim rekordom od 17-1, prema vlastitim računicama. Čak je i njegovo prezime predmet rasprave, jer je počeo koristiti Burt Young kada je odlučio postati glumac, studirajući kod Leeja Strasberga dvije godine u svojim kasnim 20-ima.

Young je imao preko 160 filmskih i televizijskih uloga, uključujući uloge u "Kineskoj četvrti" i "Bilo jednom u Americi".

VIDEO Anđa Marić otkrila da je imala 19 godina mlađeg ljubavnika: 'Za njih je zrela žena sveti gral'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije