Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 71. GODINI

Preminuo autor brojnih hitova za Mišu, Doris, Makija, Tomislava Ivčića...

Namik Tarabić
Foto: Promo
1/4
18.03.2021.
u 17:01

Samozatajan i neobičan autor, složit će se mnogi, pisao je pjesme u kojima su ljubav, vjera, nada i solidarnost glavne teme. Njegove pjesme bile su pitke, recitativne, u ritmu prikladnom za zabavnu glazbu.

Autor brojnih hitova i pjesnik Namik Tarabić preminuo je 17. ožujka nakon duge bolesti u 71. godini u Sarajevu, javili su iz njegove izdavačke kuće Croatia Records. 

Rođen 1. 7. 1950. godine u Kladnju, još 1968. godine došao je u Zagreb u kojem je živio i stvarao preko 35 godina te ostvario zavidnu karijeru pišući hitove za najpopularnije izvođače bivše države. Prijelomna godina u njegovoj karijeri bila je 1973. kad je upoznao Đorđa Novkovića s kojim je od tada pa do njegove smrti napisao velik broj hitova. 

Prva u nizu uspješnica bila je pjesma "Jesen u vrtu mom" koju je uglazbio upravo Đorđe, a otpjevala Lidija Percan. "To što ne robuje postojećim pravilima i akademstvu te posjeduje jedan specifičan izraz i šarm ključ je njegovog uspjeha", rekao je za njega Đorđe Novković. Osim s Novkovićem, Tarabić je surađivao i s drugim značajnim hrvatskim skladateljima popularne glazbe: Đelom Jusićem, Zrinkom Tutićem i Raymondom Ruićem. 

Neki od njegovih najvećih hitova su: "Još i danas teku suze", "Sve su se laste vratile s juga", "Huanita", "Jedan mladić živi sam", "Tiho, tiho moje srce". Njegove stihove pjevali su Mišo Kovač, Tomislav Ivčić, Doris Dragović, Vlado Kalember, Nedžad Salković, Džo Maračić Maki, Dalibor Brun i mnogi drugi. 

Samozatajan i neobičan autor, složit će se mnogi, pisao je pjesme u kojima su ljubav, vjera, nada i solidarnost glavne teme. Njegove pjesme bile su pitke, recitativne, u ritmu prikladnom za zabavnu glazbu. Neki od najvećih hitova koje je napisao objavljeni su na kompilacijama Croatia Recordsa: "Gori, gori srce moje", "U ime ljubavi", "U ime ljubavi 1, 2 i 3" i "Hit kolekcija". Objavio je i nekoliko zbirki pjesma - "Mjesečeve suze", "I ljubav je na određeno vrijeme" i "Dal' se sjetiš nekad mene".
 
Ljudskost, toplina, iskrenost i nježnost u njegovim stihovima ocrtavali su i karakter ovog velikog tekstopisca i pjesnika čiji će pjesme ostati trajno glazbeno bogatsvo. 

Nika Turković: 'Zahvaljujući svom psiću Blu, preživjela sam prošlu godinu bolje nego što sam mislila' 
 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije